Besøkstall

12 613 denne måneden

6 226 871 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Turmål på Orkanger: 8 500 besøk i fyrlykta ved Terna

2309_7.jpg

Ca 8 500 ganger har vandrere skrevet seg inn i gjesteboka i fyret ved Terna siden det kom opp sommeren 2011. Det seks meter høye bygget ytterst på moloen er et turmål for alle. Her kan du sitte inne og nyte både storm og stille.

Terje Olsen i båtklubben har talt opp registreringene og lagt ut en artikkel på hjemmesida til Terna.

Mange er selvsagt ute på moloen uten å skrive seg inn. Men de som er bokført fordeler seg slik, og besøket stiger altså:

2011, fra juni: Ca 1 350
Hele 2012:            3 500
Hittil i 2013:         3 600

Fyrhuset kom opp på initiativ fra Terna. Orkanger Vel spleiset med båtklubben på investeringen. Meldal videregående skole bygde.

Orkanger fikk to ting:

1. Et maritimt landemerke der det har vært båtliv, frakt og fiske i uminnelige tider.

2. Et flott turmål i tråd med kommunens mål om bedre folkehelse.

4 500 i år?
Fyret er tilgjengelig for de aller fleste. For noen kan det være nok å ta seg fra parkeringsplassen (med handikap-plasser) og ut til enden av moloen. For mange andre er moloen en avstikker på en runde rundt Gammelosen, målet for en lengre tur langs elva eller avslutning på en vandring på Nerøra.

Uansett værforhold sitter du lunt og fint. Ofte er det mest interessant å studere fjorden og båttrafikken når det blåser.

Fyret er innredet med omhu. Stikk innom hvis du ikke har vært der, og skriv i boka. Terna lurer på om det er mulig å klare 4 500 registreringer i år.

Båtklubbenen opplyser for øvrig at det var folk i fyret selv på julaften klokka 16.30 i fjor. Det ble notert 7 minusgrader i boka idet vi ringte jula inn. 

PS: Nå sørger havna for å rehabilitere Langbrua.

2309_5.jpg

Interiør og gjestebok.

terna2.jpg
Fyret i vinterdrakt - sett fra Langbrua.

 

Publisert 20.10.2013


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse