Besøkstall

12 613 denne måneden

6 226 871 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Orkanger-sommer på slutten av september - se bilder

DSC_0001.JPG

Indian summer på Orkanger: Folk kjente sola varme i fjeset lørdag - mens lauvtrærne gulnet og nypene blusset rødmende hos politiet i gata. Bårdshaug Herregård badet i skarpt høstlys etter å ha tilbrakt mange tiår i skyggen.

Som på bildet over er det nå på Bårdshaug - til orientering for utflytta ørbygg og andre som ennå ikke har passert herregården etter at trærne falt tirsdag kveld.

Hogst langs sentrumsgater vekker alltid reaksjoner. Noen synes det ble litt nakent foran praktbygget, men det venner nok alle seg til. Og mindre trær skal komme opp igjen.

DSC_0009.JPG

Ja, slike busker finnes faktisk i Orkanger sentrum. Nypene, fulle av C-vitaminer, nyter sola utenfor gamle Grytting - nå lensmannskontoret.

DSC_0011.JPG

Alt ved handlegata er ikke like vakkert, men legg merke til fargene på treet utenfor Kunstforeninga i nummer 66.

Så tar vi en runde på den lett skjulte perlen Nerøra, først og fremst for å se på fine hus i høstsola. Ta gjerne en tur til fots selv. Området kler forresten biltrafikk dårlig:

Claussens_gate_1.JPG

Claussens gate - nesten et smug i den vestlige delen mot Kåresgata.

Fernie_Plass_1_1.JPG

Frelsesarmeen er fortsatt en levende institusjon på Orkanger. Resten av Fernie plass - det gamle småbysentrum - består nå av boliger.

Fjordgata_3_1.JPG

Fra Fjordgata. Flott stakittgjerde og sjarmerende vimpel på neste hus.

Fjordgata_eldste_husrekke_1.JPG

Det klassiske motivet med den eldste husrekka på Orkanger nederst i Fjordgata. Foreningen Orkanger Historie har dokumentert beboere og næringsliv i husene her nede nesten 200 år tilbake i tid.

Fra_Kortb__lgen_ved_Strandveien_og_Grensen_1.JPG

Utsikt fra Kortbølgen mot hus i Søndre Skjulsviks gate.

K__resgate_1_1.JPG

En liten juvel nederst i Kåresgata.

Orkdalsveien_nord_1.JPG

En annen juvel - denne i Orkdalsveien. Ikke alle vet at Orkdalsveien strekker seg forbi Solbugården og helt ut til elvemælen. Eller rettere sagt; det er her den starter.

Nygata_1.JPG

Nygata med den gamle trehusbebyggelsen er ren idyll.

Sveligata_1.JPG

Sveligata fortjener et besøk.

Ikke bare Orkanger Historie sitter med mye kunnskap om Nerøras historie. Orkanger Aktivum satte ut store tavler med tekst og bilder om Kåresgata i juni. Flere står ute ennå.

Du vil også finne noen mindre og permanente informasjonstavler på mange bygg.

Ett hus har en diskret plakett som forteller at forfatteren Johan Bojer ble født her. Huset ligger ikke i Johan Bojers gate. Se om du finner det.

Til slutt Bårdshaug Herregård fra en ny vinkel med sol gjennom sørøstre tårn:

DSC_0005.JPG

 

Publisert 28.09.2013


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Innsendte kommentarer:

rolf kristian eilertsen 02.10.2013 14:51
som en utfløtta orkanger gutt syns æ d va en fin bilde seri fra orkanger d har skjedd en stor forandring sia æ va smågutt.orkanger er en perle.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse