Besøkstall

12 613 denne måneden

6 226 871 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Høst på Orkanger: Bruk Ulvåsen - se bilder fra marka

DSC_0024.JPG

Søndag er Ulvåshytta åpen igjen. Ta turen selv om det skulle komme noen regndråper. Bildet du ser viser Orkanger sett fra en av våre beste hemmeligheter lørdag morgen: Arboretet i Hovslund.
Flere bilder under.

Tåke kan være en plage, men også en estetisk nytelse og et flott syn. Morgentåka lørdag senket et mystikkens slør over Orkanger.

DSC_0006.JPG

Deler av Nerøra og Grønøra sett fra Furuberget litt før klokka 9 lørdag.

DSC_0015.JPG

Torvmyra i morgensol.

Mange av de gamle stedsnavnene er lite i bruk, men dette kalte vi i hvert fall Torvmyra da folk tråkket opp skiløyper med muskelkraft før tråkkemaskiner og scootere utvidet aksjonsradiusen i marka. Bildet er tatt inne i sløyfa i dagens lysløype. Litt lenger vest står fortsatt restene av et skilt med navnet Torvmyra - nå utenfor allfarvei.

DSC_0014.JPG

Orkanger Vel er en av mange støttespillere som kjøper plass på stolpene i lysløpypa. Snart er det faktisk skiføre her.

DSC_0019.JPG

To på dugnad: OIF bygger ny tidtakerbu på myra rett nedenfor Ulvåshytta. Frode Bakkan og Ole Roar Bonvik snekret alene lørdag morgen.

Utvendig blir bua trolig ferdig i helga. Målet er å gjøre ferdig innvendig arbeid neste helg. Frode Bakkan og Ole Roar Bonvik håper flere vil hjelpe dem.

DSC_0021.JPG

Mer tåke: Trolsk utsikt på vei ned fra Ulvåsen.

DSC_0027.JPG

Orkanger har flere vakre hemmeligheter. Nerøra er den viktigste av våre skjulte skatter. Her ser du litt av Nerøra fra en annen hemmelighet - arboretet i Hovslund.

Orkanger Vel har utviklet parken og arboretet i Hovslund sammen med en rekke ildsjeler. Her kan skoleelever og andre suge til seg kunnskap om trær og planter mens de nyter roen i den siste rest av det naturlige Hovsbakkan. Storåsfeltet Vel og Reidar Omland gjør en uvurderlig jobb for å holde Hovslund intakt. Bord og benk på bildet over kjøpte Orkanger Vel i fjor. Storåsfeltet  Vel monterte og sørget for standsmessig gulv.

DSC_0025.JPG

Vrifuru er ett av mange treslag presentert i Hovslund. Ta turen innom på vei til eller fra Ulvåshytta søndag.

 

Publisert 21.09.2013


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse