Besøkstall

315 denne måneden

56 721 076 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Hov gård blir tema for Orkanger 2009

11022009135_1.jpgOrkanger Aktivum har valgt Hov gård med Hovslund, Bratta og Ulvåsen som tema for Orkanger 2009. I tillegg er det 60 år siden åpninga av hovedbanen i  Idrettsparken. Dette kan også komme til å prege festuka i juni, ifølge årsberetninga til Orkanger Aktivum.

Hovedtemaet blir imidlertid ærverdige Hov gård med tilliggende områder. Gården har en spennende historie der den ligger midt i hjertet av Orkanger

Navnet stammer fra hedensk tid og betyr offersted. Gården ble klostergods under Nidaros kloster på 1200-tallet. Kongen - det vil si staten - overtok ved reformasjonen på 1500-tallet.

Første private eier var Otto Jacobsson Lorck i 1626. Sorenskriver Andreas Boghart Richter kjøpte eiendommen i 1839. Siden har den vært i Richter-familiens eie.

De fleste godt voksne ørbygg husker sikkert den tradisjonelle gårdsdriften på Orkanger med beitende kyr i Hovsbakkan. De siste årene er fjøset og låven erstattet av flotte leiligheter.

I Hovsbakkan lå også danseplatten i Hovslund og hoppbakkene Bratta og Dronninga. Hoppsporten på Orkanger forsvant da disse hoppbakkene måtte vike plassen for boligbygging mot slutten av 1970-årene. Bratta har imidlertid fått en vei oppkalt etter seg.

Danseplatten i Hovslund er også forlengst borte. Men ildsjeler som Gunnar I. Ustad og Ivar Wormdal i Orkanger Vel etablerte for mange år siden et arboretum på stedet. Det har vi nå begynt å sette bedre i stand. Det skal komme mer til sin rett til sommeren, forhåpentligvis med informasjon om alle treslagene som er plantet.

Hov gård kan du for øvrig lese mer om på sidene til Orkanger historie på denne linken.

 

Publisert 11.02.2009


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse