Besøkstall

12 613 denne måneden

6 226 871 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Gøy på Orkanger 2: KM i orientering - midt i sentrum!

trondandreasJWOC.jpg

Søndag forlater o-løperne skogen og rykker inn i Orkanger sentrum.  Da arrangerer OIF KM i o-sprint. Du får se mange av Trøndelags beste utøvere jakte poster på Nerøra, på Hov, ved skolen, torget og i Idrettsparken. Noe sånt har vi ikke opplevd på Orkanger før. 

Blant de 150 deltakerne er Trond Einar Moen Pedersli (t.v. på bildet, foto Trollelg). Han ble nummer 6 i junior-VM tidligere i år. Trond Einar er sønn av den tidligere toppløperen Per Einar Pedersli, opprinnelig fra Orkanger.

Starten går i sørenden av Gammelosen klokka 16.00. Ifølge Rolf Wærnes i OIFs o-avdeling gjør det ikke noe om stranda er full av dritt fra gjessene, for o-løperne er vant til litt av hvert ute i naturen. Her blir det ingen klager som under Toppidrettsveka, men heller ingen TV-dekning.

Skjønt orientering er i ferd med å bli publikumsidrett. VM i Finland gikk nylig på TV.

Innkomst er i Idrettsparken.

Forbudt område
19 poster blir spredt ut over Orkanger. For folk flest høres det kanskje for enkelt ut å finne o-poster på et gatekart. Her gjelder det imidlertid å løpe fort, og særlig å plotte inn raskeste rute mellom postene.

Det hjelper ikke å være lommekjent i Fjordgata, Grensen og Graastens gate hvis du løper omveier.

Det er forbudt å ta snarveier gjennom hagene til folk. Kirkegården og store deler av Orkdalsveien er også forbudt område.

Løperne kan krysse Orkdalsveien bare to steder:

•    Ved gamle Hell bil nær Hov.
•    Ved torget.

Sitter du på torget søndag ettermiddag, får du kongeplass som publikum ved tidenes første o-løp i Orkangers gater.
Sekretariat og samlingsplass er i Klubbhuset i Idrettsparken. Det er også innkomst.

OIFs o-tradisjoner
Her kan du se deltakerliste. Orkanger IF har fortsatt et godt o-miljø, men toppene er borte. På 1980-tallet hadde klubben flere landslagsløpere. Per Einar Pedersli er nevnt. Ellen Sofie Olsvik vant tidenes første World Cup i orientering, og Petter Thoresen ble verdensmester.

Dårlig skilting gjør at gjester ikke finner turistinformasjonen og severdigheten Bårdshaug herregård på Orkanger. Nå får vi se om o-løperne finner fram.

Søndag ettermiddag støter du på Trøndelags beste løpere i gatene på Orkanger (under). Ta en titt der, på torget eller i Idrettsparken. Gratis er det også.

k__resgata2.jpg

 

Publisert 17.08.2013


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse