Besøkstall

5 644 denne måneden

5 516 601 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Populær utsikt: 1000 besøk på Rokollen siden 28.mai

Rokoll1_1.jpg

Da er enda ei turbok fulltegnet på Rokollen: 1000 besøk er registrert fra 28.mai til 30.juli. Det er vanskelig å finne et punkt med bedre utsikt over Orkanger.

Michael Sveli Plöhn med adresse Gjølme fikk æren av å sette navnet sitt på linje nummer tusen.

Det tok altså 63 dager å gjøre unna tusen besøk på den 356 meter høye kollen, som er omtalt Orkangersangen (Rokoll i vest). Det er rundt regnet 15 per dag.

Tusen besøk er imponerende, ikke minst siden det var veldig vått og tungt i marka første del av sommeren. De siste dagene har folk kunnet gå opp omtrent tørrskodd.

Rokollen er ikke så krevende som mange kan tro. Det er bare å ta tida til hjelp. Gå opp over jordene ved Reitan. Det er brattest i starten.

Sanitetsforeninga arrangerte nylig en tur opp, med leder Lisa Ofstad i tet. De fleste med tilknytning til "saniteten" er etter hvert ganske modne.

Rokoll2.jpg

30. juli kunne turgåerne betrakte aktiviteten ved havna. To skip lå ved kai, og ett på reden - ute på fjorden i påvente av ledig kaiplass.

Ifølge skipslista til havna var to av skipene MS "Bourbon Rainbow" - den grønne båten med en karakteristisk baug midtfjords - og MS "Rita".

Marit Mjøen foretok nylig en lignende opptelling på Furuberget. Den viste 1121 besøk fra 20.januar til 21.juli - altså et halvt år. Men her er det nok mange som går uten å skrive seg inn i manntallet.

Raudhåmmårn er nok utsikten som konkurrerer mest med Rokollen. Her har Thor Zevgren satt en uslåelig rekord med 365 besøk på ett år.

Turmulighetene rundt Orkanger byr på medisin for kropp og sjel. Spesielt i Ulvåsmarka gjør frivillige (OIF) mye for å legge til rette for bruk av naturen. Dette er gratis folkehelsearbeid i praksis.

Det finnes også turbøker for korte vandringer på flata. Den lettest tilgjengelige finner du i fyrhuset på moloen ved Terna (bildet under). Der er ei bok nettopp fulltegnet og ei ny på plass. Båtklubben tar vare på bøkene.

Terna bygde fyrhuset, mens Orkanger Vel betalte halvparten av utgiftene.

God tur!

2309_7.jpg

 

Publisert 30.07.2013


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Innsendte kommentarer:

Ola 10.08.2013 05:51
Det var nok elevene ved Meldal vgs som produserte det du kaller fyrhuset. Æres de som eventuelt æres bør. Dyktige ungdommer.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse