Besøkstall

12 613 denne måneden

6 226 871 i år

Annonse

Annonse

Annonse

OIFs nye kunstgressbane: Arbeidet har startet!

26__5_.JPG

Endelig! 26.juli 2013 ble en merkedag for Idrettsparken, OIF og Orkanger: Orkla Maskin startet arbeidet med ny, oppvarmet kunstgressbane. Den nedslitte ballsletta med vekselvis tørre grastuster og store vanndammer er historie.

Orkdal kommune ga tillatelse til igangsetting i fredag. Orkla Maskin rykket øyeblikkelig inn. Entreprenøren skavet av torva inn mot gang- og sykkelvegen gjennom parken (bildet over) og fjernet noen gamle stolper.

Over helga begynner arbeidet for alvor. For OIF har det lenge pågått et kappløp med tida.

1.august har vært regnet som en kritisk dato for oppstart for å få til bygging i år. Med senere byggestart er det fare for at kunstgresset ikke kan limes på før til våren. Denne siste delen av prosessen krever bra temperatur og opphold.

Nå blir det reell start mandag 29.juli - altså like oppunder kritisk grense. Byggetida er anslått til drøyt to måneder.

26__2_.JPG

Dette er noe av det siste du ser av naturgraset på ballsletta. Bildet er tatt fredag ettermiddag.

Inkludert sikkerhetssoner blir den nye kunstgressbanen 72 x 110 meter. Det skal settes opp seks lysmaster med en høyde på 16-18 meter. Det kommer også ballfangernett på fem meters høyde på kortsidene og mot naboer i Parkveien.

I tillegg anlegges en liten sjuerbane med kunstgress i retning mot skibrua - uten lys og undervarme.

Både ballsletta og grusbanen forsvinner nå.

Biler og parkering forbudt
Mens arbeidet pågår blir det ikke lov å kjøre bil i Idrettsparken. OIF Anlegg oppfordrer flest mulig til å gå eller sykle. Må du kjøre bil bør parkering skje i området Orklahallen/sirkustomta.

26__4_.JPG

Kunstgressbanene er stukket ut. Denne pinnen markerer et hjørne på sjuerbanen.

Det er lagt en komplisert kabal for å få plass til alle kamper og treninger mens anleggsarbeidet pågår. Alle med ansvar for lag må se OIFs oversikt over baneplaner.

26__6_.JPG

Orkla Maskin bygde friidrettsanlegget med knappe tidsfrister i fjor. Også i år slåss maskinentreprenøren med kalenderen. Sein norsk høst egner seg ikke for liming av kunstgress.

Hele prosjektet koster rundt regnet 10 millioner kroner. Det vil revolusjonere treningsforholdene for flere hundre fotballspillere - de aller fleste barn og ungdom.

OIF jobber fortsatt med finansiering for å redusere behovet for banklån. Det er nå solgt andeler for 490 000 kroner. Målet er 500 000.

20 andeler mangler
En andel koster 500 kroner. Det mangler med andre ord bare 20 andeler. Hvis du kjenner noen som ikke har blitt eier - si fra om at det finnes en konto 4270.14.23911. 

Her er alfabetisk liste over alle andelseiere. Samtlige med barn i fotballen eller annen tilknytning til aktivitetene i Idrettsparken bør stå på denne lista.

Totalt har OIF nå skaffet ca 4 millioner kroner via gaver, sponsorer og andelssalg.

Front_KGB_1.jpg

Målet for OIF har vært å fjerne skiltet på bildet. Nå skjer det. Prosjektet er kalt Fotball 365 fordi den nye banen skal kunne brukes hver dag året rundt.

Det har også skjedd noe annet i Idrettsparken de siste dagene. Radarparet Jonny Krokstad og Stein Atle Gangåshar satt opp boder med innbytterbenker ved hovedbanen (bildet under).

26__3_.JPG

 

Publisert 26.07.2013


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse