Besøkstall

22 297 denne måneden

11 879 715 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Handlegata: Bolig blir kontor - restaurant kan bli bolig

18.juli991.jpg

Andre etasje i blomsterbutikken i gata blir trolig omgjort fra bolig til kontor. Vanligvis går det motsatt vei i sentrum - fra næring til bolig. Et begravelsesbyrå eier huset med blomsterbutikken, og ønsker å bruke leiligheten over butikken til samtalerom.

Orkdal kommune godkjenner bruksendringen, og gir dispensasjon fra dagens tekniske krav. Det vil være uforholdsmessig dyrt å innrede kontor i et eldre hus uten dispensasjon fra moderne regler.

Ellers fra gata - Jenssen-gården:
DSC_0004.JPG

Forrige uke ble det kjent at Jenssen-gården er solgt for 3,1 millioner kroner. Den nye eieren fra Trondheim er på jakt etter noen til å drive restaurant når Boao legger ned i august.

Her kan det bli snakk om å gjøre om andre etasje til leilighet. Det har vært leiligheter i huset tidligere, og handelsvirksomhet på eiendommen i 150 år.

Todal-gården: DSC_0001.JPG

Todal-gården ligger ute for salg  med prisantydning 3,3 millioner. Her ble første etasje omregulert fra næring til bolig under Orkdal 2040. Nå foreligger en reguleringsplan som åpner for et nytt bolighus i bakgården. Foreløpig har ingen slått til og kjøpt huset med legendariske Sverre Hammers sportsbutikk (A. Todals eftf.), som lenge var den nederste forretningen i gata. Den eldste bygningen er vernet.

Norpark:
DSC_0002_1.JPG

Lite nytt ved Norpark. Nye eiere, men tomta har ligget brakk med brutt asfalt og provisoriske gjerder i snart fire år. Det har gått enda lenger siden første forsøk på å selge leiligheter her før bygging. Planen er flere små leiligheter ved minnesmerket over Peter Deinboll jr.

Kvarsnes-huset:
DSC_0003.JPG

Her hadde Kvarsnes fotobutikk og studio. May B. Lille Hus var siste leietaker, før det Galleriet kafe. Begge måtte gi opp. Nå er det sjarmerende huset midt i sentrum lagt ut for salg til prisantydning 1 990 000. Det står tomt.

Orkdalsveien 77:
DSC_0006.JPG

Tomt er det også i vinduene i Orkdalsveien 77, huset som fikk Orkdal kommunes byggeskikkpris etter rehabilitering. Her holdt firmaet Kjøkken Huset til.

Flertallsgruppen bestemte at også denne virksomheten skulle få flytte til industriområdet, i likhet med baderom, interiør og kontorvirksomhet. Kjøkken Huset la imidlertid ned før flytting til Grønøra 1-bygget.

I dette industribygget på Grønøra står fortsatt over 1 600 kvm arealer ledige. Det tilsvarer åtte hus som Kvarsnes-bygget.

Orkdalslista, Senterpartiet, Høyre og Venstre står klare til å tømme sentrum ytterligere i strid med det disse partiene vedtok da de brukte 8 millioner kroner på Orkdal 2040.

 

Publisert 16.07.2013


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse