Besøkstall

12 613 denne måneden

6 226 871 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Orkdal: Betaler 75 000 for usynlig turistinformasjon

Herreg__rd1.jpg

Orkdal kommune betaler 75 000 kroner i året for at resepsjonen ved Bårdshaug Herregård skal fungere som turistinformasjon. Turistene klager på:
* De finner ikke turistinformasjonen (manglende skilting).
* PCen i lobbyen virker ikke opp mot nettbank.
* De får ikke til å ta utskrift fra PCen.

Historien om turistinformasjonen ved Bårdshaug Herregård ligner et dårlig revynummer. 

For andre sommer på rad er den tema i ST. I fjor startet det med at VG ga Orkdal og Orkanger terningkast 1 i jakten på norske severdigheter.

Vi dummet oss loddrett ut:
VG kjørte gjennom Orkanger fra nord uten i det hele tatt å finne severdigheten som var skiltet ved avkjørsel fra E39 (Bårdshaug Herregård). Severdigheten huser for sikkerhets skyld turistinformasjonen.

VG hadde rett. Det eksisterte ingen skilting i sentrum. Den skal komme på plass, sa "ansvarlige" i Orkdal , ifølge ST. På lederplass fredag slår ST fast at dette ikke har skjedd ett år senere. En ny sesong er snart over.

Ordføreren er eier
Apropos "de ansvarlige" i Orkdal kommune:

Ordføreren i Orkdal kommune er eier av Bårdshaug Herregård. Bedriften hans får ca 75 000 kroner av Orkdal kommune i året for å informere turister.

STs lederskribent Audhild Øye skriver blant annet: "Det er ellers litt merkelig at Bårdshaug Herregård som betjener turistinfoen og også sitter på en attraksjon selv, ikke har fulgt opp saken."

Denne uka sendte hotellet for øvrig brev til Orkdal kommune om at godtgjørelsen skal indeksreguleres. Pris for å ha turistinformasjon for 2013 blir 76 150 kroner.

Ingen kart - utstyr virker ikke
Det var slett ikke VG som først gjorde Orkdal kommune oppmerksom på at kommunens turistinformasjon er usynlig. Turistinfoen skriver selv årlige rapporter om besøk, erfaringer og klager.

Allerede i 2010 het det at turistene klager på at det er vanskelig å finne turistinformasjonen. Rapporten gikk til kommunen.

I 2012 het det i rapporten at turister som besøker informasjonen også klager på det tekniske utstyret i lobbyen: De kommer ikke inn på nettbank via PCen som står der, og det er vanskelig å ta utskrift. Les hele rapporten.

Bruker OIF-kart
Utskrift er viktig i Orkdal. Turistinformasjonen/Orkdal kommune har nemlig ikke lokale kart eller gode brosjyrer. Derfor skriver de ut stoff fra nettet.

Turistene får blant annet kopi av OIFs kart over Ulvåsmarka...

Ansatte ved Bårdshaug Herregård skriver til Orkdal kommune på den andre sida av tunet, og dermed til hotellets eier:

"Dette materiellet (kart og info-brosjyrer) er mangelfullt, og vi har lite å tilby turistene når de ønsker slike oversikter. Vi har i flere år etterspurt dette materiellet, men har kun fått en brosjyre hvor attraksjonen er merket av på et dårlig kart som turistene ikke finner frem med."

Varaordfører griper inn
Ordfører og hotelleier Gunnar H. Lysholm har ferie. Denne uka ble det kjent at varaordfører Oddbjørn Bang tar affære. Skilt skal på plass snarest slik at turister finner informasjonen.

Det er for øvrig fremmet politiske forslag om å flytte turistinformasjonen blant annet til biblioteket. Tanken var å få til et samspill som kunne utvikle både tilbudet til turister og tilbudet til brukere av biblioteket.

Dette er nedstemt.

Hans Kringstad

h__st4.jpg

Gjølmebrua kan være verdt et besøk, men i Orkdal får besøkende klare seg selv. Nerøra, Gammelosen og andre perler gjemmer vi også bort - sammen med turistinformasjonen.

 

Publisert 12.07.2013


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Innsendte kommentarer:

Inger Robertsen 26.07.2015 15:33
Triste greier at slike som Orkla Camping og turistinnformasjonen skal være hemmelige dette går utover gjester til byen som rimelig kjører forbi og ikke får oppleve denne fine plassen. Noen bør ordne opp i dette.

Rita Storheil 05.06.2015 11:37
05.06.2015 og Orkangers Turistinformasjon ligger fremdeles på Bårdshaug Herregård. Jeg driver Orkla Camping. Når det kom opp nye skilt ved Bårdshaug Shell og Amfi ble det dessverre ikke plass på skiltene til å merke Orkla Camping ifølge Orkdal Kommune. Nå gjentar det seg langs Orkla Park. Ikke enkelt å drive egen næring i Orkdal.

Orkdalinger 15.07.2013 10:07
Mange riktige og konkrete årsaker hvorfor Orkdal ikke har turistinfo eller sentrum grunnet bla grendestrid. Det verste eksemplet er skolestrukturen i videregående. Orkdal kommune hadde en unik mulighet til å bygge en fremtidig vidergående skole mellom industriområdet og kommunens flotteste idrettsenter idrettsparken, nær handel og gammelosen. Bare fordeler hvis det hadde blitt satset på. For elever,lærere og lokalsamfunn ville det gitt mye mindre trafikk - miljøvennlig, gangavstand til samtlige funksjoner, sambruk idrettsparken, bedriftene og skolen. Da hadde kommunen automatisk fått muligheten til å lage et skikkelig sentrum. Dette alternativet hadde gjort stedet mye mere attraktivt for tilflytting og kanskje muligheten for en fremtidig høyskole. Men grendestridspolitikere setter dessverre konstant kjepper i hjulene for et samlende sentrum. Enig i de som påstår at Orkdal preges sterkt av destruktiv grendestrid. Et annet eksempel er i idretten nærmere bestemt fotball. Når Nils A Eggen ikke greier å forene fotballbygda hvem kan i så fall gjøre det ?

utfløtter 14.07.2013 13:57
Norges største avis slaktet Orkanger sentrum for en tid siden.De fleste kommunale politikere ville sett dette som en vekker.Men ikke de styrende i Orkdal.Her har de en mektig ordfører som ikke ser ut til å bry seg i det hele tatt.Det største beviset er vel at tilflytningen har stoppet opp.Den dårlige reklamen har tydelig en virkning.

Godfoten 13.07.2013 13:02
Hva om flertallsgruppen hørte litt på de byekspertene de selv betalte millionbeløp på angående riktig sentrumsutvikling. De fleste andre kommuner ville brukt det kulturelle biblioteket til turistinfo og i tillegg ha laget et gate/stedskart for tettstedet Orkanger og omegn. Siste kart jeg fikk tak i er i alle fall over 20 år gammelt. Trist at orkdal kommune preges så sterkt av grendestriden. Tross Orkdal 2040s resultat fortsetter spredningen av viktige sentrumsfunksjoner. I spissen står politiske aktører som har egne agendaer på helt andre steder enn det som er vedtatt for sentrum. Eggens godfotteori fungerer mange andre steder - men ikke i Orkdal dessverre.

Brigitte Nicolas Kvarsnes 13.07.2013 12:01
Det er da bra at skiltet er på plass nå da. Dessuten tror jeg turistene får mye muntlig info om plassene i Orkdal. Resepsjonen sørger for det. Dessuten er jeg og flere guider er også med i denne biten..Prøver hele tiden å markedsføre hotellet Bårdshaug Herregård på bloggen min og på FB. Har til og med viet et kapittel til det storstlåtte bygget i den nye boka mi, "Jenta i Mosaikken". mvh Bibi

Jan 12.07.2013 18:06
Orkdal kommune kommunen uten sentrum i all sin prakt dette. Vg og tilreisende finner ikke sentrum ei heller turistinfo. Sentrum finner ingen for det eksisterer ikke, men turistinfo bør være en enklere affære. Ikke til å tro men dere Orkdalinger er noe for dere selv. Alt utenom industrien er spredd rundt om. Ser ut som om alle (småkongene) vil ha alt selv enten man snakker om ski, fotball, skole, sentrumsfunksjoner m.m. Grendestridens hjemland er et passe klengenavn for kommunen.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse