Besøkstall

315 denne måneden

56 721 076 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Nytt for bilene: Bom på Nerøra og superlader ved Rema

bom2.jpg

Nerøra har fått vegbommer - riktignok uten betaling. Heretter er det umulig å kjøre bil gjennom Dordigata og deler av Nerviksdalen. Nygata får i stedet mer trafikk. Men der kom det fartshumper mandag.
Siste: Naboer har varslet kommunen om at biler kjører inn på ei plen og forbi bommen.

Gjennomkjøring forbudt-skiltet på bildet over har aldri blitt respektert. Trafikken har sust til og fra Nerøra via den smale, gruslagte boliggata.

Bommen på det øverste bildet står i det farlige krysset mot Kåresgata. Mandag kom det opp en tilsvarende bom like ved - i krysset Nerviksdalen/Nygata (bildet under).

BomNer__ra.jpeg

Samtidig anla Orkdal kommune en rekke fartshumper i den asfalterte Nygata. Nygata får mer trafikk nå når Dordigata er fysisk stengt. Humpene skal gi lavere fart.

Tiltakene kommer etter henvendelser fra bekymrede beboere. Den kryssende trafikken til og fra Nerøra har blitt et problem, men den må gå et sted.

Befaring ved Solbugården
Etter hvert kan det komme flere endringer i trafikken på gamle Orkanger. Politikerne vil vurdere å åpne for gjennomkjøring forbi Solbugården. Biler fra de nærmeste husstandene ledes nå gjennom boliggater. Men dette er omstridt. Se egen sak. Politikerne planlegger befaring på det neste møtet i hovedutvalg teknikk - 14. august.

Mer bilnytt fra Orkanger:
Distriktets første hurtigladestasjon for elbiler er på plass ved trafostasjonen nær Rema på Bårdshaug. Her kan elbil-folket fylle 80 prosent kapasitet på 25 minutter. Tradisjonell lading tar 6-12 timer.

Selskapet EV Power bygger et nett av slike stasjoner i Midt-Norge. Orkdal energi leverer strømmen til den lokale laderen. Les mer her.

Under ser du et par bilder av anlegget, som ser ut som et busskur med en stor boks med fyllepistol inni. Men pumpa (pistolen) er en stikkontakt.

lader2.jpg

"Pumpa"på nært hold:

lader1.jpg 

 

Publisert 08.07.2013


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Innsendte kommentarer:

Eystein Garberg 12.07.2013 22:57
Det er supert at vi har fått en hurtiglader på Orkanger, men hvordan brukes den? Ingen instruksjoner på automaten. Står bare "vis fram kort" eller noe sånt. Må man ha et abonnement?

Jan Arve Gustafson 09.07.2013 09:53
Hvorfor sette opp bom der dem kan heller asfalter veien å ha fartsdempere slik de er for oss andre som bor på nerøra, men de er vel noe spesielt for dem som bor i den gata da, vi andre må jo bare leve med trafikken forbi hushjørna som sakt så må man kjøre noen steder for å komme frem.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse