Besøkstall

70 068 denne måneden

35 957 104 i år

Annonse

Annonse

Annonse

OIFs kunstgressbane: Satser på byggestart i juli

Ny_KGB_og_7erbane.jpg

Orkdal kommune og OIF jobber nå knallhardt for å få til byggestart på kunstgressbanen i løpet av juli. Det har ikke kommet formelle klager fra naboer. Kommunen kaller inn til ekstraordinært møte i løpet av et par uker. Saken må behandles politisk.

Tre naboer har ønsket at banen bygges et annet sted i Idrettsparken, men det har ikke kommet formelle klager på nabovarselet.

Frilfuftsbad (!)
Samtidig må politikerne vedta en dispensasjon fra reguleringsplanen. Det skyldes at en del av tomta - der grusbanen ligger i dag - er regulert til friluftsbad, ikke idrettsformål. Dette er en gammel plan, og noe friluftsbad kommer ikke her.

Det er også en del utfordringer knyttet til ledningsnettet i området. Kommunen må komme til i kummer på banen dersom noe skulle skje. Man finner nå tekniske løsninger på dette.

Politikerne i hovedutvalg forvaltning må behandle saken. Møter skal kunngjøres i god tid. De formelle reglene må overholdes, derfor tar dette litt tid.

Nesten 4 millioner i støtte
Orkla Maskin er klar til å bygge fra 15.juli, men byggestart blir senere på grunn av de avklaringene som gjenstår. Målet nå er å komme igang innen utgangen av juli.

Byggetida er anslått til to måneder. Prosjektet omfatter en kunstgressbane med undervarme og en liten sjuerbane uten undervarme. Sjuerbanen kommer øst i området.

Det er nå solgt andeler for 473 500 kroner, altså helt oppunder målet på 500 000. Se bidragsytere her. Du kan fortsatt kjøpe andel ved å betale 500 kroner til konto 4270.14.23911.

Bidragene fra kommunen, næringslivet og enkelte lag har passert 3,3 millioner kroner. Dette kommer i tillegg til andelene. Se hvem som bidrar her.

Orklacupen
Byggearbeidene kommer etter alt å dømme til å pågå under Orklacupen i september. Dette blir løst ved å leie baner og å starte turneringa fredag kveld i stedet for lørdag morgen.

Hvis alt går bra, vil ungene kunne spille på kunstgress gjennom hele vinteren, der det i dag ligger et nedslitt jorde og en grusbane (bildet under).

J12Gimse08__3_.JPG


 

Publisert 04.07.2013


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse