Besøkstall

12 613 denne måneden

6 226 871 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Orkdal Café og Grill får likevel ikke øl og vin

DSC_0003.JPG

Politikerne snudde: Bak lukkede dører har Orkdal kommunestyre bestemt at nystartede Orkdal Café og Grill på busstasjonen ikke får skjenkebevilling. I hovedutvalg forvaltning sa alle ja til øl og vin. Serveringsstedet har nå åpnet alkoholfritt.

Restauranten har ca 45 sitteplasser innendørs pluss uteservering i retning Kiwi, som du ser på bildet.

Avslaget på søknaden om skjenkebevilling er unntatt offentlighet. Det betyr vanligvis at det knytter seg til personlige forhold hos skjenkestyrer.

Rådmannen innstilte på å si ja til øl og vin, i tråd med vanlig praksis for serveringssteder i Orkdal. Et enstemmig hovedutvalg forvaltning sa også ja 12. juni, og orkangervel.no fastslo i en nyhetssak etterpå at slik blir det.

Men det ble det ikke, trass i at kommunestyret normalt bare strør sand på denne type saker.

Vedtaket i hovedutvalget om øl og vin ble gitt med forbehold om at alle uttalelser fra andre myndigheter ennå ikke forelå. Orkdal kommunestyre lukket dørene og ga sitt endelige svar på søknaden sist onsdag.

Ved en feil står ikke resultatet i protokollen fra kommunestyret. Men det ble avslag. Begrunnelsen er hemmelig.

Orkdal Café og Grill har åpnet for annen servering i mellomtida. Selskapet kan søke på nytt, for eksempel med annen skjenkestyrer.

Lokalet ved busstasjonen har stått tomt i lang tid etter at to kiosker har måttet gi opp å få til lønnsom drift.

Nyheten om serverings- og skjenkested i lokalene skapte stor begeistring på Facebook etter vedtaket i hovedutvalget 12. juni. Ved 22-tida lørdag kveld var det imidlertid tomt i lokalene.

DSC_0002.JPG

 

Publisert 29.06.2013


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse