Besøkstall

315 denne måneden

56 721 076 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Byggestart på Follo i mai 2010

04012009056_1.jpgSør-Trøndelag fylke legger opp til at byggearbeidene ved Orkdal vidaregåande skole ikke starter før i mai 2010. Godkjente lokaler skal stå ferdige i juni 2011. Det går fram av saksframlegget foran et møte i fylkesutvalget 3.februar. Det er fortsatt ikke endelig avklart om Orkdal vgs mister 60 skoleplasser til Meldal, men det er overveiende sannsynlig. Spørsmålet om hall eller gymsal står også uavklart.

Fylket manger foreløpig ca. 30 millioner kroner for å finansiere den minimumsombyggingen det er lagt opp til. Fylkeskommunen har bedt om hjelp fra Orkdal kommune. Men kommunen vil ikke gi økonomisk støtte. Følgelig blir skolen trolig krympet.

04012009053_1.jpgProsjektet forutsetter at tre bygninger skal rives - deriblant idrettsbygget (bildet). Det må til for å gjøre anlegget lovlig i forhold til forskrift om miljørettet helsevern - altså det fysiske arbeidsmiljøet for elever og lærere.

Ombyggingen vil ikke gjøre skolen ideell pedagogisk sett, i motsetning til de nye skolebyggene som nå kommer opp flere steder. Dette erkjenner fylket i plandokumentene.

Planen for riving og bygging innebærer at Follo blir en byggeplass i litt over ett skoleår.

Det er ikke bestemt hva man for eksempel skal gjøre med kroppsøving og idrettsfag når idrettsbygget blir sanert. Orkdal kommune har tilbudt fylket rimelig leie i Orklahallen.

 

 

Publisert 28.01.2009


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse