Besøkstall

5 644 denne måneden

5 516 601 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Suksess for OIF: 700 billetter solgt i Hermetikken

Hermetikk1_1.jpg

OIF Fotball solgte utrolige 700 billetter i Hermetikken lørdag kveld. Det betyr at nærmere tusen var innom festen. De som kom før klokka 21 slapp å betale, og er ikke regnet med. (Foto: Olav Henriksen).

OIF tok som kjent over arrangementet fra Orkanger Vel i år. For å skaffe litt ekstra penger til ny kunstgressbane bestemte fotballen seg for å ta en 50-lapp i inngangspenger etter klokka 21.

Det ga 35 000 i kassen. Og for første gang var det også mulig å vite hvor mange som kom. Velforeninga har måttet gjette, og vi har tippet ca 600 inne på området på det meste.

Hermetikk2_1.jpg

Konferansier John "Nikki" Konstad intervjuet Hans Oluf Ebbesen om livet på Nerøra. Det tette miljøet har skapt et oppkomme av rare hendelser og gode historier.

For første gang var også skjenkekontrollen på besøk - to ganger i løpet av kvelden. Kontrollørene fant ingen ting å sette fingeren på, selv om det trolig var minst 700 personer på området ved siste besøk i ett-tida.

Nesten uten unntak har de ni festene i Hermetikken gått veldig fredelig for seg - uten bråk og slåssing. Men det er alltid ei utfordring at folk tar med sprit inn på området, eller bærer med seg øl og vin ut.

Hermetikk4_1.jpg

Tor Kvarsnes sang og spilte i Hermetikken for niende gang. Tor har sterke bånd til området. I bakgrunnen Olav Nersveen, som også har vært med i mange år. Elling Breunig spilte trommer. Jan Brevik tok som vanlig over scenen til slutt.

Festen i Hermetikken var tenkt som en engangsforeteelse i Orkanger Vel for å markere istandsettinga av Gammelosen. Men det kom krav om reprise med en gang. Arrangementet er litt spesielt fordi det trekker folk i alle aldersgrupper.

Lang kamp for Gammelosen
Orkanger Vel har for øvrig engasjert seg i spørsmål rundt dette området helt siden 1975. Den gangen handlet det om å få ryddet opp i brannruiner og bilvrak i Hermetikken, og å berge et vannspeil som en buffer mot det nye industriområdet. Det tok mange år før politikerne droppet planen om å fylle Gammelosen med stein og fabrikker, og enda flere år før Gammelosen ble et rekreasjonsområde med høy kvalitet.

Hermetikk3_1.jpg

Klassisk stemning i Hermetikken. Stille vann og litt trafikk på stien, til og fra do. (Alle foto: Olav Henriksen)

 

Publisert 16.06.2013


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Innsendte kommentarer:

Utflyttet ørbøgg 16.06.2013 20:28
Fantastisk god og trivelig stemning nok en gang i Hermetikken. Fint at flere generasjoner samles og det er viktig at historikk og hendelser blir ivaretatt. Konstad og Ebbesen imponerte i sin humoristiske beskrivelse av livet og personene som levde i Kåresgata. Vi gleder oss til neste år.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse