Besøkstall

315 denne måneden

56 721 076 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Torget på Orkanger: Er det slik vi skal ha det?

Torg1.jpg

I et ST-intervju under Orkdal 2040 kritiserte ordfører Gunnar H. Lysholm at Orkanger har et kaldt "ingeniørtorg". Tre år senere er torget verre - med ødelagte benker og søppelkasse. Torget tilhører faktisk kommunen, selv om private var med og betalte...

"Det er ikke noe koselig å sitte og se på jordbærselgere i en steinørken", sa ordføreren til avisa om kommunens eget torg. Nå går det ikke an å sitte skikkelig, heller.

Tre av fire benker (bildet over) er ramponert og står uten ryggstø. Bare den Gro Rostad (under) sitter på er nå i orden.

torg2.jpg

Torget er Orkdal kommunes ansvar. Det kunne ha vært gjort grønnere, slik ordføreren ønsket, og det kan jo nettopp ordføreren ordne med letthet. Et par trær eller en plenflekk vil gjøre stor forskjell. Det krever imidlertrid litt vedlikehold.

Spørsmålet er hvordan vi vil at sentrum skal framstå for innbyggere og tilreisende, og hvilket ansvar Orkdal kommune føler for våre felles rom.

torg3.jpg

En søppelcontainer i samme stil som benkene står tom. I stedet er det plassert en blå kasse på torget.

torg4.jpg

Strømuttaket på torget står ulåst, og inviterer til hærverk.

Orkanger Vel har betalt fontenen på torget. Orkdal sparebank og andre bidro sterkt til bygginga av anlegget, som tidligerevar ei asfaltflate. Løsningene valgte Orkdal kommune selv.

Kommunens ordfører kritiserte altså den kalde atmosfæren allerede i et intervju i 2009. Siden har det bare blitt kaldere, fordi forfallet har satt inn.

torg5.jpgKjettingen som skal hindre bilkjøring på torget (bildet til høyre) er også brutt - en bagatell, men detaljene etterlater et inntrykk av slurv og dårlig standard.

Orkanger Vel har arbeidet for å sikre kvalitet i Gammelosen i mange år. Det blir ikke av seg selv. Velforeninga purret nylig på en rekke tiltak som vi tok opp med Orkdal kommune for ett år siden. De er lovt gjennomført.

I den nye Orklaparken - et barn av Orkdal 2040 - er imidlertid kvaliteten elendig, trass i at små midler vil kunne løfte området langs elvebredden kraftig og gjøre det til en attraksjon.

Blomster i de fine urnene på torget gjør underverker. Det hadde ikke gjort noe om de var plantet nå (bildet nederst).

Hans Kringstad

PS:
Mandag 3. juni er det folkemøte i kommuenstyresalen om kommuneplanens arealdeel - mye om havn og transport. Møt opp!
Onsdag 12.juni er det folkemøte om kommuneplanens samfunnsdel  i kinosalen. Det handler blant annet om å gjøre kommunen vår attraktiv. Møt opp der også!

torg7.jpg

 

Publisert 30.05.2013


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Innsendte kommentarer:

Gunnar H. Lysholm 04.06.2013 08:17
Denne kritikken er berettiget. Dette bør vi få gjort noe med så snart som mulig.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse