Besøkstall

315 denne måneden

56 721 076 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Orkdalslista, Høyre og Venstre vil spre Orkanger videre

Gr__n__ra1.JPG

En utbryter fra Orkdalslista hindret onsdag videre spredning av Orkanger sentrum. Solveig Nærup Sandvik fulgte rådmannens advarsel mot å uthule sentrum ytterligere. Dermed ble det nei til regnskapskontor på Grønøra (bildet) med 6 mot 5 stemmer.

Trass i advarslene fra rådmannen ville fem av elleve i hovedutvalg forvaltning gi enda en dispensasjon fra den røde sentrumsstreken:

Per Kirkaune, Eva Solstad, Sverre Magne Fagerholt (Orkdalslista), Marie Richter (Høyre) og Vibeke Ulvin (Venstre).

I hovedutvalg forvaltning stemte de fem for det rådmannen frartåder på det sterkeste av hensyn til målet om å bygge ut en attraktiv sentrumskjerne.

Fra rådmannens saksframlegg:

"Kommunen arbeider med sentrumsutvikling og ønsker å bidra til utbygging av forretningsbebyggelse i sentrum. Dersom stadig flere rene kontorbedrifter flytter til Grønøra blir grunnlaget for ny bebyggelse i sentrum stadig dårligere."

Rådmannen frykter smittefare. Det vil si enda mer kontor- og forretningsdrift (blant annet advokat-og revisjonskontor) i rimelige lokaler på industriområdet når noen først får tillatelse.

De fire medlemmene fra Ap, Rasmus Skålholt (Sp) og Nærup Sandvik fra Orkdalslista sikret 6-5 mot dispensasjon denne gangen. Saken ble endelig avgjort i hovedutvalget onsdag.

Skålholt var bundet av et vedtak i Senterpartiets gruppe. Vibeke Ulvin er vara for Venstres Lavrans Skuterud. Skuterud har vanligvis vist respekt for planverket.

Orkdalslista har programfestet at"partiet" er for minst mulig planlegging, og medlemmene står vanligvis fritt.

Rene tilfeldigheter avgjør sentrumsutviklinga på Orkanger trass i at politikerne har svidd av 8 millioner på Orkdal 2040-planen - og selv om de har vedtatt ambisjoner om å styre utbygginga av "indrefileten" Rømme Øvre.

 

Publisert 22.05.2013


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Innsendte kommentarer:

Ufattelig 22.05.2013 21:45
Bra at noen tar til fornuft og følger rådene fra rådmann og byplanleggingseksperter. Ufattelig at orkdalslista, høyre og venstre fortsetter å ødelegge mulighetene for et samlet og harmonisk sentrum. Ufattelig å heve seg selv over råd og forslag fra eksperter på byplanlegging.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse