Besøkstall

12 613 denne måneden

6 226 871 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Sola har sin pris: Innbrudd og forsøpling i Hermetikken

Hermetikkbua.jpg

Hermetikken lignet en svinesti da pinsa gikk mot slutten. Kioskbua (bildet) var nok en gang brutt opp. Det skjedde trolig søndag kveld. Orkanger Vel ønsker navn på de som brøt seg inn. I fjor måtte fire ungdommer møte i konfliktrådet etter skadeverk.

Da ble de skyldige stilt til ansvar fordi noen hadde ryggrad nok til å oppgi navn.

Politiet kan sjelden prioritere denne typen lovbrudd, men ønsker at Orkanger Vel anmelder. Derfor er det viktig at de som vet noe, sier fra til styret i velforeninga eller direkte til politiet.

Også ungdom må velge side: Enten hjelper du dem som prøver å få til noe, eller du gjør det motsatte ved å beskytte dem som ødelegger for alle.

Fest via Facebook
I helga gikk det meldinger blant mindreårige på Facebook med invitasjon til drikking i Hermetikken. Bare organiserte fester er tillatt, og det skjer vanligvis kun en gang i året.

Orkanger Vel har forsøkt å samarbeide tett med politiet, skolen og natteravnene for å stoppe problemer i starten på sesongen. Ødeleggelser, bråk og forsøpling er et velkjent fenomen på forsommeren.

HermetikkGrill.jpg

Plast var svidd fast i grillen.

Velforeninga oppfordrer alle foreldre til å forklare ungdommene sine at drikking på offentlig sted ikke er tillatt. Når noen prøver seg, ender det altfor ofte i skadeverk og plager for naboene. Det siste gjelder særlig Hermetikken.

Griseri
Også voksne (myndige) sliter med å rydde etter seg. Søndag kveld sto engangsgriller og glødet midt på trebordene. Det fører til ødelagte bord, benker og plattinger.

HermetikkGris.jpg

Takk for maten...

Matrester, ketsjupflasker, plastdunker og andre etterlatenskaper lå strødd omkring. Hvis søppeldunkene er fulle, må du faktisk ta med søpla di hjem - i de bæreposene du kom med.

Denne gangen var det 12-åringene Mari Fjeld Kvernvik og Hanne Solstad som ryddet opp i Hermetikken (foto: Eva Haugen).

Ryddejenter.jpg

 

Publisert 21.05.2013


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse