Besøkstall

12 613 denne måneden

6 226 871 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Trist dag på Orkanger: Solligård VVS i flammer

brann4.jpg

Pinsehelga sluttet på sørgelig vis på Orkanger da det flotte nybygget til Solligård VVS brant mandag kveld. Brannen så ut til å starte i den sørlige leiligheten i andre/tredje etasje. Den har rammet en av de virkelige hjørnesteinene i handlegata.

Brannen ble meldt like etter klokka 18. Ved 19-tiden jobbet mannskaper med å sage seg gjennom tak og himling i loftsetasjen. En bil med lift og mannskaper fra Trondheim var på plass.

Bygget øverst i handlegata er utvidet og rehabilitert for få år siden. Det rommer en stor butikk og kontor i første etasje og leiligheter over butikken.

Ingen beboere kom til skade i brannen, men de materielle ødeleggelsene er åpenbart store. Brannen vil måtte få følger for butikkdriften en periode.

Solligård VVS er en del av fundamentet i handlegata og Orkanger sentrum. Solligård har trofast holdt fast på sentrum i motsetning til andre i samme bransje.

brann1.jpg

Brannmannskaper jobbet fra terrassen på baksida av bygget for å få kontroll med brannen oppe i himlingen.

brann3.jpg

Bil med lift løftet mannskaper opp fra Orkdalsveien og inn over det brennende bygget ved 19-tida for å kunne slokke mer effektivt.

Folk i sentrum opplevde situasjonen som dramatisk da brannen brøt ut, men alle kom raskt ut og ned fra leilighetene.

Politiet ba folk holde seg inne fordi røyken kan være giftig. Røyken drev nordover i ganske sterke vindkast.

Flere medlemmer av familien Solligård bor i huset. Som nærmeste naboer ble de involvert i den tragiske dødsbrannen på andre siden av Rimiveien i juni i fjor.

Tomannsboligen som brant den gang blir nå erstattet av et hus med fire leiligheter. Reisverket er på vei opp (bildet under).

Butikken har fått vannskader, men kan åpne igjen i de samme lokalene.

brann2.jpg

 

Publisert 20.05.2013


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse