Besøkstall

12 613 denne måneden

6 226 871 i år

Annonse

Annonse

Annonse

En smak av Copacabana: 700 kbm hvit sand losset

lossing.jpg

I løpet av åtte timer mandag losset MS Straumvik 700 kubikkmeter skjellsand på Orkanger. Dermed er det klart for en sommer med smak av Copacabana. Mardahl Maskin sprer sanden på strendene i Gammelosen som en gest til lokalsamfunnet.
Se bilder nedenfor.

Du skal lete lenge etter en norsk kommune med fire sydenstrender midt i sentrum, men det har Orkdal. Jakten på en skikkelig båtlast skjellsand til en pris vi kan betale lyktes omsider for Orkanger Vel.

To lastebiler gikk i skytteltrafikk mellom sandbåten fra Bergen og strendene fra klokka 08.30 til 16.30 mandag.

Nå er store mengder sand plassert ved strendene. Den må delvis doses utover, og delvis spres med gravemaskin. Noe av jobben gjør også strøm, flo og fjære. Strendene er snart i topp stand igjen. I tillegg har velforeninga et stort lager for etterfylling de nærmeste årene.

F__rste_lass.jpg

 Et av de første lassene tippes på stranda i sør.

s__renden.jpg

Den fineste skjellsand ligger klar i Gammelosen. Sanden kommer fra ei grunne ca 15 kilometer ute i havet vest for Bergen.

Hermetikken.jpg

Også i Hermetikken er det losset sand som vil holde i mange år framover.

Dugnadsgjengen.jpg

Den faste dugnadsgjengen som rydder buskas og trær langs turstien var på jobb mens lossinga pågikk. Her er det kaffepause for Olaf I. Hegglund, Brage Knudsen, Tor Bach, Jan Erik Bach og Oddbjørn Fossland. Oddbjørns bror var på besøk og hjalp til.

nord__st_stranda.jpg

Stranda ved rullestolrampen får en etterlengtet forskjønnelse. Snart er det bare å vente på badesesongen. Den kommer! Både ST og NRK Trøndelag dekket for øvrig Operasjon skjellsand. Gammelosen er en attraksjon som kan utvikles - og utnyttes enda bedre enn i dag for å styrke Orkdals ry som bosted.

 

Publisert 13.05.2013


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Innsendte kommentarer:

Oddlaug Røhmes 13.05.2013 21:44
Bra!!! Dette betyr uendelig mye for mange av oss som bor på Orkanger.. på så mange måter! Trivsel og muligheter for rekreasjon i nærmiljøet og i vakre omgivelser.. er uvurderlige positive verdier!! Samtidig gjør det stedet mer attraktivt for de som måtte ha planer om å flytte til Orkanger! Bare flott dette!

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse