Besøkstall

12 613 denne måneden

6 226 871 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Svømmehall: Kan få norsk attraksjon som bonus

Nautholsvik2_1.jpg

Vedtaket om å bygge svømmehall i 2014 slo ned som en liten bombe. Bruk av varmvatn fra Elkem Thamshavn er en høyaktuell løsning. Det kan gi Orkdal en nasjonal attraksjon som bonus: Norges største badestamp - et helårs utendørsbad på ei vakker sandstrand.

Elkem ønsker å levere varmvatn til Norges svar på den verdensberømte Blå lagune på Island. Men en langt enklere og billigere løsning kan gjøre susen:

Bildene over og under er fra Nautholsvik på Island, der folk bader ute året rundt i små basseng og stamper med varmvatn.

Nauthol_jul_1_1.jpg

Norges største badestamp vil gi folk i Orkdal et glimrende tilbud. Orkdal som lokalsamfunn vil få verdifull oppmerksomhet i arbeidet med å tiltrekke seg viktig arbeidskraft og nye innbyggere.

Bygg Orkdals omdømme
Et varmt utendørsbad vil gjøre det lettere å markedsføre kvaliteter som Idrettsparken, Orklahallen, Klatrehallen, Gammelosen og mulighetene for bolig, jobb og karriere i Orkdal.

Permanente og utradisjonelle tiltak kan gi store gevinster innen omdømmebygging, og har langt større kraft enn enkeltarrangement med korte blaff av oppmerksomhet.

Et utendørsbasseng på sørstranda i Gammelosen vil få en perfekt beliggenhet nær tettbebyggelsen, Orklahallen, Idrettsparken, klatrehallen og en framtidig svømmehall. Næringslivet bør være interessert i å bidra.

Stranda ligger midt i traseen for en rørledning til svømmehallen.

Les mer om Island og mulighetene i Orkdal.

Utendørsbad i kommuneplanen
Ideen om Norges største badestamp ligger allerede inne i forslaget til ny kommuneplan. Administrasjonen i Orkdal kommune mener ideen er så interesseant at den er tatt med i det videre arbeidet.

Kommuneplanens samfunnsdel (med utendørsbad som ide) ble for øvrig behandlet på samme formannskapsmøte som  svømmehallsaken (onsdag). 

Fra nei til ja
Den politiske stemningen har snudd i løpet av få måneder. Det utslagsgivende nå var muligheten til å få 5 millioner i ekstra tilskudd fra staten.

I formannskapet sitter Ap, Orkdalslista, Senterpartiet, Venstre, KrF, Høyre og Småbylista.

Småbylista fremmet forslag om å utrede bygging av svømmehall i fjor høst. Forslaget falt i formannskapet (5-6), men fikk flertall i kommunestyret i desember (20-14).

I mellomtida hadde svømmeforbundet, etter invitasjon fra OIF, orientert politikerne om et nytt konsept for rask og billig bygging av svømmehaller.

Onsdag fremmet Arne Grønset (V) forslaget om å bygge allerede i 2014.

Her er en tidigere artikkel om bakgrunnen, og en presentasjon av svømehallkonseptet 2521. Bildet under er fra presentasjonen.

Hans Kringstad

2521_sv__m2_1.jpg

 

Publisert 09.05.2013


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Innsendte kommentarer:

Jan 09.05.2013 15:15
Positivt som bare det. Vil likevel sjå det før jeg tror det !!!!

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse