Besøkstall

315 denne måneden

56 721 076 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Politikerne i Orkdal: Vil bygge svømmehall i 2014!

2521_sv__m1_1.jpg

Årets gladnyhet: Et enstemmig Orkdal formannskap vedtok onsdag å starte bygging av svømmeanlegg ved Orklahallen i løpet av 2014. Vedtak om rask utbygging må til for å kunne få 5 millioner i ekstra støtte fra staten.

Bildet over er fra en skisse av et såkalt modulbasert bygg som er langt rimeligere enn tradisjonelle svømmehaller. Det vil inneholde blant annet et basseng på 25 meter.

Totale kostnader er anslått til ca 70 millioner kroner.

Arne Grønset (V) fremmet forslaget som alle politikerne sluttet seg til. Staten frister tre kommuner med 5 millioner kroner i ekstra støtte hvis de kaster seg rundt og bygger svømmeanlegg som kan styrke folkehelsa.

Søknadsfristen på denne lotto-gevinsten er 1.juni. Orkdal må ha et vedtak om bygging for å være en troverdig søker.

Rådmannen anbefalte ikke å vedta en slik investering midt i et budsjettår, men de folkevalgte ville slå til raskt.

Vedtaket forutsetter at svømmehallen ved Orkanger barneskole legges ned, men at Grøtte består. Investering og driftsutgifter legges inn i handlingsplanen for 2014-2017 når den kommer til behandling i høst.

Orkdal formannskap vil invitere nabokommunene til å være med og investere fordi dette i praksis blir et interkommunalt svømmeanlegg.

OIF har arbeidet i årevis sammen med svømmeforbundet for å skaffe bygda en moderne svømmehall. Det er dokumentert at svømmeanlegg er et av de mest effektive tiltak som finnes for å styrke folkehelsa. Svømming egner seg for alle aldersgrupper med alle funkjsonsnivå.

I tillegg har Orkdal kommune vedtatt som prinsipp å utnytte ressursen i varmvatnet fra Elkem Thamshavn. Etter forslag fra Joar Syrstadeng (H) vil Orkdal kommune invitere Elkem Thamshavn som medinvestor i et anlegg.

Spørsmålet nå er om bygging vil skje i 2014 dersom kommunen ikke blir blant de tre som når fram med søknaden om 5 millioner kroner.

Skisse av den typen anlegg Orkdal kommune vil bygge:

2521_sv__m2_1.jpg

 

Publisert 08.05.2013


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Innsendte kommentarer:

Spade 09.05.2013 11:07
De VIL bygge svømmeanlegg. Det skal SØKES om en penger. Dette er veldig positivt,men slipper ikke jubelen løs før spaden står i jorda.

Kåre Prestmo 09.05.2013 09:53
Dette vil jeg betegne som årets gode nyhet. Jeg stiller meg helt bak Anne Kathrine Angviks entusiastiske oppramsing av muligheter for alle. Gratulerer.

Tor Erik Sørensen 08.05.2013 23:58
Dette er en stor dag for Orkdal og omegn! At denne saken ble enstemmig vedtatt er utrolig stort og positivt! At dette er et helsebringende tiltak er det ingen tvil om, Og Orkdal og omegn kommer til å nye godt av dette tilbudet! Godt å se at dette blir tatt på alvor!

Anne Kathrine Angvik 08.05.2013 21:19
Gratulerer til folkets røst! Dette er det vi ønsker oss og tror på: Bedre forhold for svømmeopplæring, bedre treningsforhold, bedre rehabiliteringsmuligheter, lettere tilgang til babysvømming, vanngymnastikk, vannaerobic og et forfriskende morgenbad for pensjonister og eldre..mulighetene er uutømmelige, det ligger mye folkehelse bare i velvære! Her kan små og store møtes og kunnskap deles. Jeg er rørt, stolt og glad i dag!

Elin Prestmo 08.05.2013 16:56
Det hær var overraskende gode nyheter :D Tøft at politikeran synes det hær e viktig å. Det e iallefall veldig viktig for svømmemiljøet vårres. Håpe det ikke e bare ord men at det også bli gjennomført.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse