Besøkstall

12 613 denne måneden

6 226 871 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Orkanger får hurtigladepunkt for el-biler

Hurtiglader.jpg

Her ved den vesle trafostasjonen ved REMA kommer snart distriktets første hurtiglader for el-biler. Teknologien gjør det mulig å lade 80 prosent kapasitet på 25 minutter. Ved normal lading tar det 6-12 timer å fylle opp batteriet.

Selskapet EV Power bygger ut et nett av hurtigladestasjoner i Midt-Norge. I dag finner du noen få slike punkt i Trondheim, ett på Værnes, ett på Levanger og ett i Meråker.

Myndighetene har som mål at 20 prosent av bilparken skal være elektrisk i 2020. Også i Orkdal er el-biler i ferd med å bli et stadig mer vanlig syn. De kjører gratis gjennom bommer og kan bruke kollektivfelt.

Orkdal kommune har som erklært politisk mål å bli en miljøkommune. Kommunen har kjøpt el-bil (men det er unntaket) og har bevilget 100 000 kroner som støtte til etablering av hurtiglader.

Selskapet EV Power mener stasjonene blir lønnsomme etter hvert. Bilistene skal betale for ladetid slik du betaler for bensin og diesel. Bårdshaug får en el-stasjon med plass til tre biler samtidig.

Det vil nå gå ut nabovarsel før bygging av stasjonen.

Det er omdiskutert om el-biler i seg selv er spesielt miljøvennlige. Det avhenger blant annet av hvor elektrisiteten er produsert. I tillegg hevder kritikere at velstående familier kjøper el-bil som ekstrabil til pendling i stedet for å reise kollektivt til og fra jobb.

Men: Utviklingen av el-biler bidrar til utvikling av ny, miljøvennlig teknologi og økt bevissthet omkring klima- og energispørsmål.

Orkdal energi skal levere strømmen. Under ser du en skisse fra Letnes Arkitektkontor:

El_bil.jpg

 

Publisert 05.05.2013


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse