Besøkstall

315 denne måneden

56 721 076 i år

Annonse

Annonse

Annonse

15.juni: OIF Fotball tar over Hermetikken-festen

Herm5_1.jpg

Sett kryss i kalenderen for lørdag 15.juni: Da blir det fest i Hermetikken for niende (!) året på rad. Tida går. OIF Fotball tar over hovedansvaret for festen fra Orkanger Vel. Men innholdet blir som før.

Fotballfolket har hjulpet velforeninga hvert eneste år. I år har OIF Fotball mer bruk for inntektene enn velforeninga. Det handler om å skaffe penger til å drive det kanskje viktigste aktivitetstilbudet for barn og unge på Orkanger.

I tillegg jobber fotballavdelinga og andre hardt for å finansiere helårs kunstgressbane på ballsletta.

Alle som har et hjerte for Orkanger bør støtte opp ved å kjøpe en andel i banen. Nå er det solgt 650 andeler. Se alle navnene her. Bruk konto 4270.14.23911. En andel koster 500 kroner. Målet er 1000 solgte andeler.

Historie
Festen i Hermetikken er en historie i seg selv. Orkanger Vel arrangerte fest i 2005 for å markere at Gammelosen var forvandlet til et enestående frulftsområde med tursti, badeplasser og grillsteder i samarbeid med Orkdal kommune. Tanken var at dette skulle være en engangsforeteelse.

Men: Mer enn fem hundre møtte opp. Det kom mange og sterke ønsker om reprise. Derfor har velforeninga gjentatt festen hvert eneste år. Arrangementet har vært et stort løft for ei forening med et styre på ti medlemmer.

Overskuddet har naturlig nok variert med været. Hvert år siden 2005 har styret diskutert om vi har folk til å ta dette skippertaket. Men arrangementet har satt seg, og det er etablert som en tradisjon som inngang til den årlige Orkanger-uka.

OIF Fotball
Fotballfolket har alltid hjulpet vel-styret med rigging, bemanning av tappetårn - og i fjor også med vakthold. Det faller naturlig at OIF Fotball nå også får en større andel av det som forhåpentligvis blir et økonomisk overskudd som kan gå til bygging av kunstgressbane for barna på Orkanger.

Og vi kan berolige dem som måtte være bekymret for tradisjonene:

Jan Brevik og Tor Kvarsnes er allerede booket. De har satt av datoen 15.juni. Trommis Elling Breunig var det ikke nødvendig å booke. Elling tok det som en selvfølge at han skal sørge for rytme i Hermetikken.

Historisk innslag med Orkanger-kultur blir det som alltid. Trolig kommer 85-årsjubilanten Orkanger Vel til å stå i fokus selv denne gangen.

Derfor: Dagen for godt humør og gode minner er lørdag 15.juni. Tida går. Her er et glimt fra 2009:

janolav_1.jpg

 

Publisert 29.04.2013


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse