Besøkstall

12 613 denne måneden

6 226 871 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Gammelosen: Nye strender fra Vesterålen eller Vestlandet

osen5.jpg

Orkanger Vel leter etter sand til strendene i Gammelosen - bokstavelig talt langs hele kysten. Det så lenge ut til at folk skal bade på strender fra Vesterålen. Nå ligger det an til at sanden vil komme fra Vestlandet. Prisen passerer trolig 200 000 kroner. Derfor: Betal medlemskontingent.

Kontingent for ett år koster 200 kroner. Den vil bidra til at Gammelosen ikke forfaller. Bruk konto 4270 32 32226. Husk navn.

Stranda i sørenden ser ikke lenger ut som på bildet fra 2010. Det har gått fem år siden Orkanger Vel siste gang etterfylte med en båtlast korallsand.

Stopp for Ørlandet
Før var prisen per kubikkmeter nede i 60 kroner. Da var frakten kort, fra et område ved Ørlandet. Nå er avstanden mye større og prisen mangedoblet.

Fylkesmannen har stoppet uttak ved Ørlandet fordi forekomsten ligger nær et verneområde. I tillegg er reglene for uttak skjerpet. Det kreves nå en omstendelig prosess med søknad om konsesjon.

Ingen har skaffet seg konsesjon for uttak i Midt-Norge, selv om vi rår over enorme mengder korallsand og skjellsand. Derfor strandet (!) planen om etterfylling i fjor.

Vesterålen
Orkanger Vel inngikk imidlertid avtale om en leveranse av 420 kbm for 330 kroner pr kbm pluss mva fra Risøyrenna i Vesterålen. Orkdal kommune betaler 90 000 kroner, tilsvarende halve beløpet.

Men det har oppstått problemer med å få transport fra Vesterålen før sommeren.

Havet utenfor Hordaland
Nå er en leveranse av sand fra havet utenfor Hordaland høyaktuell i stedet.

Dette rederiet har større båt. Orkanger Vel kan dermed kjøpe mer sand i en omgang. Kostnaden blir høyere, men samtidig går prisen per kbm ned når mengden øker. Styret i velforeninga skal nå avgjøre om vi slår til med kjøp av inntil 700 kbm.

Da vil strendene være flotte i mange år framover.

Dugnad til helga
OBS! Det blir dugnad med blant annet rydding av strendene lørdag 27.april klokka 10.00-14.00. Dugnad er sosialt, med kaffeservering og løsning av lokale og globale problemer.

Sett av fire timer til Gammelosen. Mer informasjon kommer. Under er et bilde fra vårdugnad i fjor: 

dugnad9.jpg

 

Publisert 21.04.2013


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse