Besøkstall

12 613 denne måneden

6 226 871 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Jysk får tilgivelse - hvis de flytter til sentrum i 2015

Jysk_1.jpg

Jysk-butikken får drive handel på Bårdshaug Vest i strid med Orkdal 2040-planen. Bare Ap (4 stemmer) sa nei til dispensasjon. De 7 borgerlige stemte ja, som ventet.
Men: Et enstemmig hovedutvalg krever at Jysk flytter innenfor den røde streken igjen før 1.januar 2015.

Med betingelsen om at Jysk skal flytte tilbake markerer alle partiene at de tar Orkdal 2040 og sentrumsutvikling alvorlig. Og det er logisk: Butikkdrift som Jysk er ganske enkelt ikke tillatt på Bårdshaug Vest, ifølge politiske vedtak.

Ap fremmet forslaget om å ta inn krav om tilbakeflytting i vedtaket etter at Ap-forslaget om å nekte dispensasjon hadde falt.

Problemet er at betingelsen bare har verdi inntil politikerne ombestemmer seg. Innen 1.januar 2015 kan flertallet ha gitt etter for press fra Coop og andre investorer, og sagt ja til blandingshandel som det Jysk driver med (alt fra småting til møbler) utenfor sentrum.

Det vil i så fall være i tråd med en mangårig praksis med å undergrave dyre planer og spre handelen.

Ordføreren...
Ordfører Gunnar H. Lysholm er fremste eksponent for la det skure-politikken. Ordføreren har allerede nå formulert seg på en slik måte i ST at Jysk kan se ut til å ha ei framtid på Bårdshaug Vest.

Coop Orkla-sjef Arild Sørlien har i tillegg sagt at Coop/Thon gjerne leier ut til Jysk i et planlagt nybygg nær Europris på Bårdshaug Vest.

Nå leier Coop Orkla Møre ut til Jysk i det tidligere Bygg-og Bo-huset. Deler av Coops forretningsdrift i denne bygningen var i strid med reguleringsplanen i en årrekke. Orkdal 2040 skulle skjerpe inn praksis, men nå glir det i stedet ut.

Tok seg til rette
Jysk planla flytting uten at Coop (eier av lokalet) søkte om dispensasjon. Søknad ble sendt først etter en reaksjon fra kommunen. Da sto Jysk allerede på flyttefot ut av Amfi. Jysk åpnet butikk mer enn tre uker før politikerne i dag (onsdag) fikk saken til behandling.

Jysk har sagt i ST at lokalene i andre etasje på Amfi er lite egnet. Søknaden om dispensasjon begrunnes imidlertid med at Jysk må ut av lokalene en periode på grunn av ombygging ved Amfi.

Den røde streken
Hovedutvalget tar denne begrunnelsen om midlertidighet på alvor. Derfor presiserer vedtaket at Jysk/Coop får dispensasjon på betingelse av at butikken flytter innenfor den røde sentrumsstreken igjen innen 1.januar 2015.

Den røde streken går på andre sida av Bårdshaugbrua - altså langt unna Jysk-lokalene.

Ledig hos Lidl
For øvrig finnes ledige lokaler i Lidl-bygget innenfor streken. Det gjorde det også da det politiske flertallet tillot Comfort å åpne baderomsbutikk på Grønøra industriområde.

Industrihaller på Bårdshaug Vest og Grønøra er generelt mye billigere å leie enn bygg i sentrum.

Sentrum tapte slag på slag før Orkdal 2040, og fortsetter å tape. I utvalget som behandler plansaker som Jysk, sitter Orkdalslista (4) og Senterpartiet, Høyre og Venstre med en hver. Ap 4 er i fast mindretall.

Hans Kringstad


 

Publisert 17.04.2013


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Innsendte kommentarer:

Magnus Stadsnes 20.04.2013 17:47
Forskjell på skit å pannkak. :)

En som innrømmer at sentrumstoget har kjørt 17.04.2013 22:14
Bare trist at flertallsgruppens partier konsekvent stemmer mot et samlet og moderne sentrum på Orkanger. Fatter ikke at rådene fra byplanleggere og sentrumseksperter totalt overkjøres. Alle vet at Orkdal ikke har et harmonisk og samlet sentrum. Dagens sentrum finnes ikke. Tilreisende rister på hodet og finner ikke sentrum. Hvorfor tillater politikere å heve seg over råd og forslag fra eksperter innenfor sentrumsutvikling? Dette er ikke til å tro.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse