Besøkstall

12 613 denne måneden

6 226 871 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Full fart i skateboardparken - ny Orklahall reiser seg

DSC_0038.JPG

Sesongen er i full gang ved Orkdalsbanken skateboardpark. Mer enn 20 gutter boltret seg i rampene midt på dagen lørdag. - Vi håper flere jenter begynner også, sier Joacim Mule (bildet).
Nedenfor finner du bilder fra aktivitetene i parken, og fra den nye Orklahallen som har fått tak.

DSC_0035.JPG

Steffen Stellander i svevet. Små triksesykler er mest i skuddet nå. Men rullebrett, BMX-sykler og rulleskøyter er også i bruk.

DSC_0052.JPG

En mindre skade hos Erling Stadsnes (med ryggen til) vekker betydelig interesse og en viss medfølelse. Orkangervel.no sin utsendte manglet penn og papir til å notere alle navn, men Jesper Løkken, Terje Kjenner og Herman Eriksen Ekli var i hvert fall med i tillegg til de somikke er nevnt ellers i artikkelen.

DSC_0014.JPG

På rulleskøyter ned en av de store rampene. Hjelm, hansker og beskyttere på knær og albuer er på plass.

DSC_0032.JPG

Magnus S. Stadsnes in action.

DSC_0041.JPG

Yrende liv på Orkdalsbanken skateboardpark en fin vårdag.

DSC_0025.JPG

Klart for nestemann.

Orkanger Vel skaffet penger og fikk bygd parken etter ønsker gjennom flere år fra politikere og foreldre. Velforeninga tok oppdraget for å skape et supplement til den organiserte idretten, og gjøre området Idrettsparken, Orklahallen og Gammelosen enda mer mangfoldig.

Foreldreutvalg
Åpninga fant sted høsten 2010. Høsten 2011 ble det opprettet et foreldreutvalg som fikk i oppdrag å:
* ha litt tilsyn med miljøet.
* sørge for at brukerne rydder etter seg.
* varsle velforeninga om hærverk, skader på utstyr og behov for investeringer.
* lage arrangementer for økt trivsel - etter eget ønske.

Orkanger Vel betaler. Leder i utvalget fikk fullmakt til å gjøre mindre innkjøp, som koster, presenninger, pølser til grilling etc på velforeningas bekostning uten å spørre.

Brukere/foreldre trenger altså ikke koste på ei krone, men noen må ta et visst ansvar for voksennærvær.

Flere foreldre blir med
Foreldreutvalget blir nå utvidet. Flere har sagt ja, og det er veldig gledelig. Erfaringen viser at foreldre til de mest aktive barna må involveres for å sikre et bra miljø der også de yngste trives.

Reparasjoner
De to trerampene er skadet og må ha ny finér. Noen har gjort skadeverk på det ene skiltet. Orkdal sparebank har sagt ja til å sette opp et nytt skilt.

Veldig få mindre steder har et anlegg som det på Orkanger. Betongrampene er nesten uslitelige, men trerampene lever ikke så lenge. Inkludert lys kostet anlegget over 900 000 kroner. Dugnad kom i tillegg.

Orklahallen
Like ved skateboardparken kommer nå ny bane 3 i Orklahallen, i tillegg til basishall (turnhall) og klatrehall.

DSC_0056.JPG

Konstruksjonene til klatrehallen til Orkla Fjellsportklubb rager høyest. Hallen får klatrevegger på opptil 15 meter, med 8 meter overheng på det meste.

De nye hallene skal etter planen stå ferdig i slutten av september, men kan bli litt forsinket. Taket over ny bane 3 og basishall er nå på plass. I basishallen får OIFs over 200 turnere og andre utfolde seg med hoppgrop og apparater.

Ny bane 3 erstatter Gammelhallen, der regnet renner inn og varmen siver ut.

En formue i leie
Bane 3 og basishall er kommunale utleiebygg. OIFs tre største avdelinger betalte i 2012 nesten 600 000 kroner i leie av Orklahallen for alt fra småbarn til voksne.

Nevner det igjen siden ordføreren i Orkdal har gjort et poeng i ST av at kommunen bygger hallene uten å kreve dugnad, mens det er dugnad i Knyken. Nettopp dugnad finansierer mye av leia som går til Orkdal kommune.

Hallen blir flott. Basishallen kommer nærmest på bildet under:

DSC_0057.JPG

 

Publisert 13.04.2013


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Innsendte kommentarer:

eva 13.04.2013 22:23
Kjempefint at det endelig vart ny hall etter mye om å men...ikke minst snuing på hver en tiøring. Når en i ettertid ser hvea som gies til et privat anlegg ,uten å kreve innsyn kan en lure på hva som foregår.Ordføreren har tydeligvis i et interjuv med ST avisa glemt at hallen er Orkdal kommune si eiendom !!! Oif betaler leie til Orkdal kommune..600000 i fjor.syns at for å bøte på skjevdelingen mellom idrettslagene bør Oif få mer i tilskudd til kunstgrassbanen. Var på Melhus her om dagen..der var det byggd en hall med kunstgress...guttene ble helt ville og startet å spille med en gang.Det var nemlig åpent og gratis for alle når ikke hallen var leid ut.For et kjempetilbud!! Og her i kommunen må idrettslagene betale i dyre dommer ..til kommunekassa for baneleie.Noe å tenke på.:)

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse