Besøkstall

12 613 denne måneden

6 226 871 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Rådmannen: Sier ja til Jysk på Bårdshaug Vest

Jysk_1.jpg

Interiørbutikken Jysk flyttet til Bårdshaug Vest uten å ha lov. Nå anbefaler rådmannen at Jysk får drive forretning utenfor sentrum fram til 1.januar 2015. Det er i strid med Orkdal 2040, men i tråd med ordførerens syn.

Den røde streken skulle være hellig, men brytes nok en gang.

Politikerne i hovedutvalg forvaltning avgjør søknaden om dispensasjon 17.april - nesten en måned etter at Jysk åpnet. Bruddet med Orkdal 2040 ser nå ut til å være en formalitet, slik ordfører Gunnar H. Lysholm sa til ST dagen etter åpninga.

Orkdalslista dominerer utvalget som behandler plansaker. Orkdalslista har nærmest konsekvent brutt med vedtatte sentrumsplaner både før og etter Orkdal 2040.

Bårdshaug Vest skal ikke ha detaljhandel. Rådmannen slår fast at Jysk er detaljhandel i strid med kommunedelplanen. Rådmannen anbefaler likevel dispensasjon fordi søknaden bare gjelder til 1.januar 2015, mens Amfi bygges om.

Det vises også til at Coop hadde blant annet el-forretning i bygget før. Også det var imidlertid i strid med reguleringsplanen, som sa industri.

Jysk kan bli
Coop Orkla Møre har nå sagt i ST at selskapet ønsker å leie ut permanent til Jysk på Bårdshaug Vest - i et planlagt nybygg. Det er dermed duket for utbygging med en type blanding av lett og tyngre handel som skulle ha vært i sentrum.

Ordfører Gunnar H. Lysholm uttalte til ST 26.mars at han ser på Jysk som greit på dette området (selv om det er i strid med planen han har vedtatt). Argumentet hans er nettopp at de selger både stort og smått.

Europris
Lysholm argumenterte også med at det allerede finnes flere lignende forretninger på andre siden av veien på Bårdshaug Vest.

Det gjør det imidlertid ikke. Bare Europris kan sammenlignes med Jysk.

20.november 2009 sa ordføreren til ST at han angret sterkt på at Europris fikk etablere seg på Bårdshaug Vest. Butikken skulle ha ligget i sentrum, sa ordfører Gunnar H. Lysholm den gangen.

Da pågikk arbeidet med Orkdal 2040. 

Hans Kringstad

 

Publisert 12.04.2013


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse