Besøkstall

12 613 denne måneden

6 226 871 i år

Annonse

Annonse

Annonse

STs festkveld: Farmen-maleri til Orkanger Vel

BildetStyret.jpg

Et maleri av Jarle Øien Farmen markerer at Orkanger Vel er tildelt STs frivillighetspris for 2012. Motivet er inspirert av møtet med lys, industri og landskap når du nærmer deg Orkanger fra nord. Bildet kommer trolig til å pryde en av veggene i Frivilligsentralen.

På bildet over fem representanter for Orkanger Vel: Vidar Liøkel, Gro Rostad, Geir Knutzen, Hans Chr. Falch og Hans Kringstad.

Orkanger Vel får prisen blant annet for arbeidet i Gammelosen, i Orkdalsveien, torget i sentrum og bygginga av Orkdalsbanken skateboardpark og BMX-banen, sa redaktør Anders Aa. Morken ved overrekkelsen i kulturhuset onsdag kveld.

Trubadur Tor Kvarsnes fulgte opp med viser om Hermetikken, Furumoen, Hovslund og andre perler som i større eller mindre grad har måttet vike plass for utviklinga. Se og hør Tor synge på STs nettside.

Orkanger er et industristed med stort behov for ei sterk velforening, nettopp fordi slike steder ofte blir brukt ukritisk til å skaffe arbeid og velstand til hele omlandet, uten å bli tatt godt nok vare på. Orkanger har nå mer enn hundre års industrihistorie - på godt og vondt.

Maleri.jpg

Maleriet på nært hold. Styret i velforeninga mener at flest mulig bør få se det. Orkanger Vel har ikke noe eget lokale som egner seg. Frivilligsentralen i Hjørnet-gården vil få tilbud om å låne det.

TorKvarsnes.jpg

Nostalgi og protest: Tor Kvarsnes fulgte opp overrekkelsen til Orkanger Vel med en smule kunstnerisk brodd. Ikke all utvikling er nødvendigvis framskritt.

Avisa ST sto for en skikkelig festkveld med artister som Are Hembre, Eggkleiva Mannskor og Irresistible. Jentene fra Irresistible fikk talentstipendet på 10 000 kroner.

Håndballkeeper Kari Aalvik Grimsbø fra Børsa fikk den gjeveste utmerkelsen; ST-prisen på 15 000 kroner og en statuett for bragdene i idretten. Foreldrene tok imot utmerkelsen på vegne av Kari, som ikke kunne komme.

Irrestistible.jpg

Jentene i Irresistible kom fra London, der de jakter platekontrakt. De er fra henholdsvis Børsa, Buvika, Meldal og Orkanger (Ingri Rønning, nummer to fra venstre).

ST sparte en overraskelse til slutt. Danserne i Patina fikk en egen honnørpris, før NRK-dokumentaren om Arne Fagerholt og damene rullet over storskjermen i kulturhuset.

Der dukker de opp live 22.mai. Ja, og så skal de til Operaen i Oslo, da.

2_pris.jpg

Fra overrekkelsen: Anders Aa. Morken gir prisen til Vidar Liøkel (t.v., mangeårig styremedlem) og Hans Kringstad (nylig avgått leder). Den nye lederen Jan Aage Mortensen var på reise, men skal få ta imot neste pris:-)

 

Publisert 10.04.2013


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Innsendte kommentarer:

berit gjølmesli 11.04.2013 18:48
Virkelig en velfortjent pris til Orkanger vel.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse