Besøkstall

12 613 denne måneden

6 226 871 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Fra Gran Canaria til Orkanger-gata

Rafael_1.jpgPå rekke og rad i Orkdalsveien ligger serveringssteder med eiere og drivere fra andre land. Rafael Blanco Suarez (39) fra Gran Canaria er en populær vert på Hjørnet Café og Tapas. Rafael vokste opp ved strendene der mange av oss har slikket sol. Nå strever han med snø og is på Orkanger. Helt frivillig. Hvorfor?

På grunn av kjærlighet, selvsagt:

- Kona mi er norsk. Jeg traff henne på Gran Canaria og flyttet til Norge i 1999, forteller Rafael på Tapasen.

Han kommer fra Vesidario, som ligger mellom flyplassen og Arguineguin sør på Gran Canaria. 39-åringen har jobbet i hotell- og restaurantbransjen hele sitt voksne liv.

De ti siste årene før utvandringen til Norge, jobbet han i Puerto Rico, der flertallet av ørbøgg sikkert har vært. Rafael arbeidet på Solsiden i Trondheim før han tok over tapasrestauranten på Orkanger i september.

Rafael Blanco Suarez har ni søsken. Den ene søstera, Pilar, flyttet til Orkanger sist høst sammen med mannen sin og en 17 år gammel datter for å jobbe i restauranten. Da så Pilar at det snødde for første gang.

- Hun tok bilder og sendte til familie og venner, ler Rafael.

Rafael Blanco Suarez sier at restauranten går bra, men han synes det er veldig stille i handlegata.

- Folk er mest på kjøpesentrene, fastslår han.

Blomsterurne2008__1__1.jpgMen Rafael står på. Orkdalingene er glade både i tapas og mindre eksotiske retter. Til våren skal barområdet bygges om. Og kanskje får han til en levegg for å gjøre der mer behagelig å sitte ute til sommeren.

Rafael pendler fra Ranheim.

- Jeg har det fint. Men av og til savner jeg været på Gran Canaria, innrømmer han.

 

 

 

 

 

Publisert 12.01.2009


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse