Besøkstall

70 068 denne måneden

35 957 104 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Uværet: Politiet måtte rykke ut til Middelskolen

Middelskolen1.jpg

Problemene rundt det vernede bygget Middelskolen i Dordigata bare fortsetter. Søndag formiddag rykket politiet ut. Vinden slet løs ei tung takplate, til fare for naboer og forbipasserende. Eierne ble tilkalt. Politiet oppretter sak denne gangen.

- Huseier har forsømt seg, sa politiet til adressa.no - uten at huset ble identifisert. Men på ny handler det om den vernede Middelskolen på Nerøra.

Også tidligere har livsfarlige takplater flakset rundt i nabolaget. Så seint som i januar  var Orkdal kommune på befaring. Kommunen fant flere forhold i strid med plan- og bygningslovens bestemmelse om at bygg ikke skal være til fare for omgivelsene eller skjemmende.

Eierne (ARTO AS/familien Bye) fikk frist til 18.februar til å forklare hva de har tenkt å gjøre. I stedet blir det også politisak.

Striden rundt Middelskolen har versert siden 1995. Det har ikke bodd folk i de fire leilighetene på snart 20 år. Huset har vernestatus, noe som gjør saken særlig alvorlig.

Eierne har gang på gang neglisjert frister og pålegg fra Orkdal kommune,. I 2009 endte det med ei tvangsbot på 200 000 kroner etter flere år med saksbehandling.

Ingen kan pålegge ARTO AS/familien Bye å selge eiendommen til seriøse interessenter eller å leie ut leilighetene. Men Orkdal kommune har kommet med pålegg om istandsetting for å hindre forfall og fare.

Middelskolen skulle ha vært ferdig restaurert 1.februar 2009.

Fire år senere mangler blant annet plater på deler av taket.De forrige blåste vekk i jula 2011.

Middelskolen2.jpg

 

Publisert 02.03.2013


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Innsendte kommentarer:

Nabo 03.03.2013 01:02
Skandaløst at kommunen lar dette fortsette. Skal det gå liv før de tar det på alvor ?

Synser 02.03.2013 22:28
Da kjæm vel berre familien Bye å skru fast takplatan, så e saken ut av verden igjæn. Historien gjæntar sæ, år ætte år. Tafatt kommune vi bor i.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse