Besøkstall

315 denne måneden

56 721 076 i år

Annonse

Annonse

Annonse

På toppen av Orkdal: Send turbildene dine

Omnfjellet.jpg

Dette bildet er tatt søndag, omtrent så høyt du kan komme i Orkdal. Send gjerne turbildene dine til styret@orkangervel.no. Da kan flere se dem og bli inspirert. Gammelosen, Idrettsparken, Nerøra, Ulvåsmarka - eller Omnfjellet.

Omnfjellet rager 830 meter over havet, og Omnfjellvarden - det høyeste punktet - ligger på 847.

Boka 40 turer i Orkdal beskriver flere lokale turer som tar deg litt opp i høyden.

Yr.no lurte for øvrig de relativt få som gikk til Omnfjellet søndag. Yr varslet strålende sol. Men den brøt aldri gjennom.

Rokollen på bildet under - og Orkanger - badet derimot i sol da bildet  ble knipset lørdag. Kollen er 356 meter høy, og med på kjøpet får du en fabelaktig utsikt over "Øra". Mange går opp hele året.

Også på Furuberget (ca 220 moh) og Raudhåmmårn (360 moh) ligger tettskrevne turbøker.

Rokollen.jpg

Mange har topper som lidenskap, og noen har faktisk besøkt det høyeste punktet i alle de 430 kommunene i Norge. Oversikt over alle toppene finnes på toppomania. Det er bare å starte.

Med Omnfjellet har du nummer en. En skitur til Elgshøgda (537 moh - høyest i Skaun) sikrer deg nummer to. Og Snota (1668 moh) er høyest i Surnadal. Snota er et fabelaktig fjell, og kan tas tur/retur på en (lang) dagstur fra Orkanger.

Resfjellet ligger lett tilgjengelig som toppunktet i Meldal, med sine 1161 moh. Du ser det fra Orkanger.

Ellers er Innerdalstårnet (under) i Sunndal sterkt å anbefale, også kjent som modellen for "Blåfjell". Men kommunetopp er tårnet ikke. Og nå har vi trolig beveget oss for langt fra Orkanger.

Fra_mobil_015_1.JPG

 

Publisert 24.02.2013


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Innsendte kommentarer:

Hans K. 25.02.2013 07:53
Glemte å nevne Ruten, høyest i Hemne. En kurant tur for de fleste - 1032 moh.

Anne Mari Svinsaas 24.02.2013 20:28
Joda, Resfjellet er nok høyest i Meldal, om en skal se strengt på kommunegrensene. Men ikke så langt unna Meldals-grensa, i Rennebu kommune, ligger Ilfjellet med Ilfjelltoppen på 1218 moh. Dette fjellet har alltid blitt regna som ett av våre fjell her i Meldal, sikkert fordi mange av rutene opp til Hølsjøen og Ilfjellet går fra Meldal.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse