Besøkstall

12 613 denne måneden

6 226 871 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Kommunen: Er disse Orkanger-damene lovlige?

DSC_0059.JPG

Orkdal kommune undersøker nå om de lettkledde damene på veggen til Orkdalsveien 45 er lovlige. Temaet er ikke antrekk og kroppsfasong - men de generelle reglene for å sette opp skilt.

Men det var utseendet til kvinnene på de store plakatene som først satte saken på dagsorden. Siv Åse Syrstad (SV) tok opp bruken av slanke modeller som blikkfang og reklame rett ved skolen.

Syrstad arbeider med barn og ungdom med psykiske plager. Det er en godt dokumentert sammenheng mellom sterkt fokus på kroppsidealer og spiseforstyrrelser.

Brun og Blid-kjeden avviser kritikken, og hevder at modellene har helt vanlig kroppsfasong. Damene skal vise at du får fin farge av å ta sol, ikke reklamere for slanking, ifølge solstudioet.

Plakatjentene har vunnet en konkurranse gjennom Brun og Blid. De har vært blikkfang ved barneskolen i lang tid. Brun og Blid nektet å ta ned plakatene etter Syrstads utspill.

Nå får initiativet likevel et etterspill. Fredag sendte administrasjonen i Orkdal kommune et brev til Brun og Blid solstudio. Det starter slik:

"Vi har mottatt opplysninger om at det er oppsatt skilt på fasade i forbindelse med deres virksomhet Brun og Blid i Orkdalsveien 45."

Orkdal kommune gjør oppmerksom på at det må søkes etter plan- og bygningsloven for å sette opp skilt som er større enn tre kvadratmeter, eller flere skilt på samme fasade.

Orkdal kommune starter ulovlighetsoppfølging dersom Brun og Blid ikke gir et godt svar innen 1.mars. Saken kan nå ende med at solstudioet må søke om å få ha plakatene oppe.

I ytterste fall blir blikkfanget ved barneskolen likevel en politisk sak.

 

Publisert 12.02.2013


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse