Besøkstall

70 068 denne måneden

35 957 104 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Adressa imponert over Bør: "Storslått og fartsfylt!"

B__r1_1.jpg

Bedre kritikk er det knapt mulig å få. Orkdal-utgaven av Bør Børson jr. endte på førstesida i Adresseavisen i dag: "Vips, så var Orkdal ei teaterbygd", skriver en imponert anmelder Ole Jacob Hoel.

Superlativene står i kø i omtalen av amatørene fra orkdalsføret. "Storslått og fartsfylt", heter det på førstesida - basert på Hoels kritikk.

Eksperten deler altså synet til de mange publikummerne som har rost Orkdal-Bør opp i skyene  på Facebook og på gata.

Adressa triller ikke terning, men 5 hadde det i hvert fall blitt - om ikke 6. Her er noen utdrag av anmeldelsen:

"Oppsetningen strutter av selvtillit. Musikk, sang, dans, scenisk tilstedeværelse - alt er på plass med en naturlig selvfølgelighet, som om dette er noe de alltid har drevet med i Orkanger."

Ole Jacob Hoel framhever ildsjel Edvard Øyangens initiativ, og inspirasjonen fra Arnulf Haga og fra en tidligere oppsetning i Verdal, omtalt som landets fremste amatørteaterbygd.

Hoel skriver videre:

"Premieren varte i tre timer og ti minutter med pause, men få hadde tid til å se på klokka i en  forestilling som fosser av gårde."

Adressa beskriver de store fellesnumrene med scenen full av dansende amatørskuespillere som "imponerende fartsfylte og presise".

Avisa mener det er ensemblet som sådan - det store fellesløftet - som er den viktigste nøkkelen til suksessen, og legger til:

* Musikalorkesteret er glimrende.

* Hallgeir Jordet i tittelrollen er en kraftfull og energisk Bør.

* Elisabeth Furuhaug som sangsolist i Josefine-rollen er en av dem som imponerer aller mest.

Ole Jacob Hoel kommenterer også de to kumpanene Zolen og Månen:

"Tore André Helgemo er mer kjent som rockeartist, men kan nok ende som en lokal musikalhelt også. Sammen med Øyvind Uhlving utgjør han en frodig og annerledes Zolen og Månen-duo."

Bilde av duoen ser du under (alle foto: Thor Nielsen).

Og da er det bare å sikre seg billett. Mer enn 2 000 er solgt. Patina plasserte Orkdal ettertrykkelig på det kulturelle kartet. Bør Børson jr. sikrer posisjonen for lang tid framover.

B__r2_1.jpg

 

Publisert 21.01.2013


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse