Besøkstall

12 613 denne måneden

6 226 871 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Nytt slag for handlegata: May B Lille Hus legger ned

MayB_1.jpg

Forrige uke kom nyheten om at Boao stenger dørene. Nå er det også klart at May B Lille Hus legger ned. Kles- og interiørbutikken i handlegata går ikke økonomisk lenger. Opphørssalget starter mandag.

Kundene er for få og omsetninga for lav i forretningen som ligger midt i det som skal være Orkanger sentrum.

May B Lille Hus åpnet i oktober 2010 i Orkdalsveien 66, der kunstforeninga nå holder til. Etter ganske kort tid flyttet butikken inn i lokalene mellom biblioteket og Hjørnet-gården. Da hadde et serveringssted nettopp gitt opp i det samme huset.

Fra mandag er det altså opphørssalg. Allerede før utgangen av januar kan døra være stengt og lokalene tomme.

Boao, som ligger like ved, stenger som kjent i august. Der er ikke underskudd årsaken, men den store arbeidsmengden i forhold til inntjeninga.

Sentrumspolitikk
Orkanger Vel har arbeidet i flere år for politiske vedtak som kan styrke gata og sikre et levende sentrum ved siden av de to bilbaserte varehusene. Det politiske flertallet har så langt sagt nei til alle politiske tiltak - fra de store til de små.
To eksempler:

* Stort tiltak:
En grundig utredning av kulturhus eller flerbrukshus med kulturskole mv i ST-kvartalet. I stedet hastevedtak i 2010 om at kulturhuset skal være på Bårdshaug uten noen reell sammenligning av alternativer.

* Lite tiltak:
Flytte turistinformasjonen fra Bårdshaug herregård til biblioteket, blant annet for å utvide åpningstida og tilbudene ved biblioteket i sentrum.

Det siste er det også nei til fra flertallet (seinest i 2012), trass i at turistinformasjonen ved hotellet fungerer dårlig. Der betaler Orkdal for en tjeneste som turistinformasjonen selv gir det glatte lag.

Ifølge siste årsrapport: Informasjonen mangler  informasjonsmateriell, PCen er for dårlig (besøkende kommer ikke inn på nettbank), og printeren virker ikke.

Orkanger Vel og det politiske mindretallet har argumentert for at handlegata er verdifull for Orkdal, men svært sårbar.

Blant annet dette skrev Orkanger Vel da May B Lille Hus åpnet for litt over to år siden:

"Orkanger Vel arbeider for å sikre framtida til handlegata. Velforeninga mener det er her Orkdal kommune må plassere funksjoner som kulturhus for å stimulere sentrumsutvikling.  I likhet med uavhengige eksperter som Selberg arkitektkontor, Vegard Hagerup i Sør-Trøndelag fylkeskommune og andre mener vi en bykjerne må bygges innenfra. Men tyngdekraften fra OTI og Amfi er en utfordring, siden kjøpesentrene er plassert langt unna gata. 

Folk i hele kommunen sa gata er viktig for dem da Selberg gjennomførte en spørreundersøkelse (Orkdal 2040). Orkanger Vel håper eiere og drivere i handlegata går sammen framover for å løse to viktige oppgaver:

1. Skape aktiviteter og PR for gatas fortrinn på samme måte som kjøpesentrene profilerer seg.

2. Påvirke politikerne og forvaltningen i Orkdal kommune. En rekke vedtak sier at kommunen skal satse på sentrumsutvikling. Sørg for at politikerne innfrir løftene gjennom konkrete tiltak."

Siden har varehusene vedtatt å nesten fordoble arealet mens det politiske flertallet har avvist samtlige forslag om å stimulere handlegata.

Hans Kringstad

lillehus.jpg

 

Publisert 18.01.2013


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Innsendte kommentarer:

Neste bli 19.01.2013 15:04
Boao slutter nå May lille hus hva bli neste.

Elin 18.01.2013 17:50
Meget trist da May B var en av de desidert beste butikkene på Orkanger. Godt og spennende utvalg og topp service.

Fatalt 18.01.2013 08:16
Sånn går det når lokale politikere motsetter seg råd og forslag fra sentrumseksperter. Orkedalsveien er forlengst ødelagt som handlegate.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse