Besøkstall

315 denne måneden

56 721 076 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Trist nyhet: Restaurant Boao stenger til høsten

75_797436576_1.jpg

Handlegata, Orkanger og Orkdal står foran et tungt tap: Restaurant Boao stenger dørene til høsten. Det varslet innehaver Rong Mo på Facebook torsdag kveld. Debatten går i kommentarfeltet.

Boao har vært et veldig populært spise- og samlingssted i sentrum siden søskenparet Mari og Rong Mo startet opp i 2006. Rong la ut følgende melding om beslutningen som nå er tatt:

"Hei alle sammen, t høsten så er d over og ut med Rest. Boao. Vi har tenkt masse på det og fant ut at vi ville avslutte kapittel her og bynne på et nytt et. Det har vært en ære å servere dere alle sammen i de årene. Kjæm mer info senere. Takk."

Ikke overraskende strømmet det på med sympatierklæringer fra gjester og kjente.

Boao er leietaker i Jenssen-gården - et markant bygg som betyr mye for identiteten til Orkanger som sted. Her har det vært handelsvirksomhet siden 1860-årene. Kjøpmannsfamilien Jenssen bygde ut eiendommen i 1872.

Huset har ligget ute for salg på finn.no med en prislapp på knapt 4 millioner kroner i lengre tid. Det er fortsatt til salgs. Leieinntektene er oppgitt til 22 600 pluss mva per måned.

PS:
Redaksjonen stikker av til London noen dager Det betyr en kort nyhetstørke, men gjestebok og kommentarer blir oppdatert.

 

 

Publisert 10.01.2013


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Innsendte kommentarer:

Eystein El 20.01.2013 14:32
Kritikk av kommunens sentrumsutvikling på Orkanger er ikke svartmaling og generalisering. Det er historisk korrekt over hva som skjer og har skjedd i Orkedalsveien de siste årene hva handel angår. Realitetene for problemene med gata er dårlig politisk arbeid der grendestriden er iboende. Man kommer ikke av flekken hvis vi hele tiden bortforklarer årsakene. Og til dags dato er det det som har skjedd.

Eva 13.01.2013 12:32
At Boao stenger skyldes nok andre årsaker enn den dårlige sentrumsutviklingen for på tross av den har Boao klart seg .Det er allikevel grunn til å ta opp debatten (nettopp på denne siden).Flere butikker i sentrum sliter og det ryktes flere skal til sentrene...etter utbygging.Andre bedrifter sliterfor å ha eksistensgrunnlag.Mye kunne vert gjort om politikkerene hadde holdt seg til vedtatte reguleringsplaner og ikke gi dispansasjoner uten å tenke konsekvenser.Resultatet av det vil vi snart få se....frykter et dødt sentrum med to store kjøpesentre og flere butikker på industriområdene.Vi må ha et sentrum og vi må ha et levende sentrum,hvor folk kan treffes .Takket vere ildsjeler berget vi Nedre Røhme eiendomen fra salg ved å kjøpe tomten sånn at det fortsatt kunne vere et friområde.Hva sier det om politikkerene våre som var for salg.?

Ikke syting men realiteten 13.01.2013 11:51
Kommer ikke utenom det flere her beskriver. Hadde kommunen tatt de riktige grepene vedrørende sentrumsutvikling på Orkanger ville denne saken garantert ikke eksistert. Synd at noen alltid bortforklarer realitetene og ikke tåler sannheten. Folk må slutte å syte og bære seg når butikker, restauranter m m legges ned for fote i Orkanger sentrum. Det er kun en årsak. Dårlig politisk arbeid i mange år. Folk må i steden stemme på de partiene som ønsker å utvikle Orkanger sentrum.

Hans Kringstad 13.01.2013 11:16
Debatten om sentrumsutvikling handler om Orkdal kommune skal bidra aktivt til å gjøre det mer attraktivt å drive næring i gata. Det vil flertallet anført av Orkdalslista og Senterpartiet ikke gjøre. Alle forslag om feks å styrke gata ved å legge flere offentlige tilbud til sentrum er avvist. Flere tilbud vil gi mer folk i sentrum og økt inntjening til serveringssteder; lettere å drive uten å slite seg ut. Sentrum kontra varehusene er et politisk verdispørsmål. Partiene som bestemmer har dessverre valgt å la gata seile sin egen sjø.

Enig 12.01.2013 21:22
Enig med siste taler. Alt dreier seg faktisk ikke om bygdestrid og dårlig kommunal styring i denne kommunen heller. Svartmaling, generalisering og sure oppgulp kan dere spare til debattsidene i VG og Dagbladet. Det vil si, kanskje temaene de skriver om der, befinner seg for langt unna Orkdalsveien? Takk til Boao for å ha tilført Orkanger så mye! La oss håpe noen tar opp tråden etter Rong og Mari!

Synnøve Sundli 12.01.2013 18:47
Finnes det ingen andre asiater med gode mattradisjoner som kan ta over Boao? Det er så tragisk at dalførets beste restaurant legges ned. Hva med Bårdshaug Herregård? De har jo en gylden mulighet til å få en restaurant med sjel.

Syvende og sist 12.01.2013 14:28
Uansett så blir det rett å stille spørsmålet. Hvem legger ned i gata neste gang. Uansett hva som er årsaken til at Boao slutter så bunner det til syvende og sist i den totale nedprioriteringen av Orkanger/Orkedalsveien som sentrum de siste 15-20 årene. Hadde f.eks husleien eller prisen på bygget vært mindre hadde situasjonen sikkert vært annerledes.

Jos Selbæk 11.01.2013 20:54
Kan ikke forstå at sentrumsutviklingskortet dras opp her. Jeg har snakket med min gode venn Rong om dette og det er ikke mangel på kunder som er bakgrunnen for dette. Jeg har adresse 7320, tillater meg på tross av det, å hevde at jeg er å betrakte som stamgjest på Boao. Jeg er Chinamatfrelst generelt, men Boao frelst spesielt. Optimist mener jeg å være, så jeg håper og tror at Rong og Mari sin kokekekunst fortsatt bidrar til å holde matchvekten min på et (u)anstendig nivå. By the Way, bestilte bord til avslutningssøndagen i august, og har allerede lagt inn feriedag til påfølgende mandag.

Dårlig politisk arbeid over tid 11.01.2013 10:16
Skandale. Til syvende og sist faktisk et resultat av dårlig politisk sentrumsutvikling. Spørsmålet blir hvem som slutter neste gang.

Marit Mjøen 11.01.2013 00:19
Enig med Wenche... Forferdelig trist! Boao og søsknene Mo har virkelig skapt et sted med sjel. Boao blir savnet ... Rong og Mari har gjort en kjempejobb! De fortjener stor honnør.

Wenche Bye 10.01.2013 23:47
Det vil bli et kjempetak både for gata og Orkdalen i sin helhet!

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse