Besøkstall

57 935 denne måneden

16 197 074 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Juledramaet: Nidar svikter Fannrem - hjelper afrikanere

Nidar_stoetter_kakaoboendenes_fremtid_gjennom_UTZ_sertifisert_kakao._top_three_columns_full_1.jpg

Skjevfordeling av julebiter i godteposene på Fannrem har utløst sterke følelser. Men sjokoladeprodusenten Nidar slår tilbake:
* Krise- og klagetelefon 800 30 322 (gratis) demonstrerer åpenhet.
* Hjelpetiltak for kakaobønder i Afrika (bildet over) skal vise samfunnsansvar.

Folk på Fannrem føler seg så lurt at de fikk oppslag i Adresseavisen etter å ha funnet mange flere riskaker enn julefigurer/marsipangriser i to godteposer.

I kommentarfeltet på adressa.no får familien støtte fra flere som mener Nidar på kynisk vis putter flest billige sjokoladebiter i posene for å tjene mer penger.

Mens forbrukere på Fannrem blir avspist med riskaker og sjokolademus, kan orkangervel.no nå avsløre at Nidar hjelper bønder og skolebarn i det svarteste Afrika.

* Hjelper bønder:
Innen 2015 skal all kakao i Nidars sjokolade være sertifisert slik at kakaobøndene kan leve av produksjonen. Det skjer ved at bøndene får jordbruksfaglig opplæring, noe sjokoladespisere på Fannrem indirekte må være med og betale for.

* Hjelper barn:
Det stopper ikke der: Nidar (og dermed kundene) betaler for at unger i Elfenbenskysten skal gå på skole.

Mer informasjon her.

Hvis du vil klage på denne pengebruken, på underrepresentasjon av julefigurer i godteposene eller andre urimeligheter, ring: 800 30 322 (åpent hverdager 09-15). Du kan også bruke klageskjema.

Flere rapporterer nå på nettet om traumatiske opplevelser med godteri. En fikk samme figur i to kinderegg. En annen fikk flere gule enn røde bamser i en pose gummibjørner, selv om hun liker de røde best.

Men: Denne redaksjonens omhyggelige undersøkelser KAN også tyde på at klagene fra den anonyme familien på Fannrem går litt for langt.

Journalistisk undersøkelse 1:
Gjennomgang av søpla. Vi gravde fram den tomme posen for å studere all påtrykt informasjon etter Orkanger versus Fannrem-testen (se egen sak). Og ganske riktig; Nidar har ikke lovt noe om det relative forholdet mellom julebiter på den ene siden og helårsbiter på den andre.

Dessuten heter ikke posen "Julefavoritter". Den heter bare "Nidar favoritter". Posen er riktignok dekorert med en rød sløyfe, en nisselue og en kjekk hilsen: "God jul". Dette kan skape forventninger.

Undersøkelse 2:
Gransking av Nidars hjemmeside og Facebookside. Inneholder ingen løfter om et visst antall julefigurer, men her heter den aktuelle blandingen "Nidar Favoritter Jul".

Produktinformasjonen gir en fin presentasjon av de fem typene biter. Nidar runder imidlertid av med en helgardering.

"Merk at antall av hver bit kan variere."

Og med det avslutter denne redaksjonen undersøkelsene.
Alle foto: Nidar sjokoladefabrikk.

Julefavoritter_top_three_columns_full_1.png


 

Publisert 29.12.2012


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Innsendte kommentarer:

Nidar e konge, ref melodi Knyken e konge. 30.12.2012 23:58
Juledramaet om Nidar e bare heelt konge. Keep up the good work.

Durabelig godt jobba 30.12.2012 20:53
Durabelig godt jobba Orkanger Vel. Ikke til å tro at noen prestere å reager negativt på dette temaet.

Hans K 30.12.2012 22:25
Det kan jo hende kritikerne er noen luringer også. Vet aldri hva anonyme egentlig mener. Dobbel ironi, kanskje??

Kjell 30.12.2012 18:22
Dette er da ment som tøys og tullete humor. Kringstad, Husdal m flere harselerer jo bare. Snakk om å bite på kroken. Dønn uhumoristisk. Man må jo få lage litt uskyldig morro om hverandre uten at noen føler seg til de grader truffet. Mye mye værre det som virkelig har skjedd mellom idrettslagene og fotballklubbene de seineste årene.

!!! 30.12.2012 16:33
Dåkk klare pinadø å få d hær t å handle om fotbaill å dåkk ørbøggen........ Helt utrule. Når dåkk heill på sånn, så håpe æ dåkk ærgre dåkk over de dær t dauan dag!!!!

Kjell 30.12.2012 15:21
Etter å ha lest Husdals innlegg om hemmelig nettverk i Orkdal, Orkla fk og Oil skjønner man sammenhengen rundt de siste års hendelser innenfor fotball, diverse haller og Knyken.

Jossi 30.12.2012 00:55
Glimrende journalistikkhumor på det aller beste. :-)

Rolf Husdal 30.12.2012 00:50
Kan løsningen på dette mysteriet være at storaksjonær Stein Erik Hagen i Orkla som eier Nidar, har tatt et "skjult utbytte" for å få seg noen ekstra godbiter til jul. Ut ifra korpusen ser det jo ut som om den godeste Stein Erik er glad marsipan og andre søtsaker. Kanskje vi til neste jul får poser merket "Stein Erik's julefavoritter" ?

Hans Kringstad 30.12.2012 10:17
Interessant teori, Husdal. Redaksjonen har vurdert lignende hypoteser. Orkla er praktisk talt ute av dalføret nå etter eierskiftet i Salvesen & Thams. Da kan vi neppe vente privilegier som flere julebiter enn helårsbiter i posene. Men dette forklarer ikke at Fannrem er hardere rammet enn Orkanger (selv om akkurat det naturligvis virker rettferdig. Rapporter fra Løkken foreligger foreløpig ikke. Siden Narvesen-kiosken er nedlagt, har det ingen hensikt for redaksjonen å rykke ut dit i dag.

Rolf Husdal 30.12.2012 13:48
Mysteriet til de manglende julebitene i Nidars favoritter kan også ligge i et skjult nettverk i «gutteklubben grei» - i beste Trond Giske stil - som også kanskje fantes i Orkladalen. Salvesen & Thams som er en av hovedsponsorene til FK Orkla, har Bjørn Margido Wiggen som en betydelig eier i dette tidligere Orkla selskapet. Bjørn Margido er vel sparket ut av Stein Erik Hagens nettverk, og som lokale medlemmer i dette nettverket var vel sannsynligvis både Nils Arne Eggen og Jorodd Asphjell . Det var vel via dette sjokolade-nettverket FK Orkla fikk ordnet med sponsormidler fra Orkla’s tidligere datterselskap Salvesen & Thams. Så vi skal derfor heller ikke se bort ifra at det er færre julebiter i Nidars pose med favoritter på Løkken Verk i likhet med det tragiske som har skjedd i posene på fannremmen etter at Orkla har rømt Orkladalen, og takket for seg med mindre julebiter i Nidars favoritter og lagt ned sitt nettverk i Orkladalen. Vi som bor på Orkanger er heller ikke så nøye med å foreta vareopptelling i godteriposene vi kjøper

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse