Besøkstall

57 935 denne måneden

16 197 074 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Klarsignal for tre nye eneboliger i Hovsbakkan

Stors__felt1_1.jpg

Orkdal kommune ga rett før jul tillatelse til byggestart for tre eneboliger nederst i Storåsfeltet i Hovsbakkan. Utbygger er Vibo Entreprenør. De regulerte tomtene har ligget urørt i over 30 år - blant annet på grunn av uenighet om eiendomsforhold.

Boligene kommer rett sør for Hovslund, helt nederst i det såkalte Storåsfeltet.

Orkdal kommune har nå gått gjennom alle tekniske forhold knyttet til byggesøknaden, og gir klarsignal. Kommunen understreker at tillatelsen ikke gjelder privatrettslige forhold.

I praksis kan det feks gjelde spørsmål om eiendomsrett. I byggesøknaden tidligere i år skrev Vibo at det fortsatt eksisterte uavklarte spørsmål om rettigheter til tomtene. I tillegg til Vibo var firmaet Bonor AS (Drøbak) og nettopp Orkdal kommune parter.

Nå ser det ut til at de tre husene med garasjer kommer opp - 34 år etter at reguleringsplanen ble godkjent.

Mange ledige boligtomter
Store områder er regulert til boligformål i Orkdal uten at det pågår bygging. De største er Rømme Øvre med plass til anslagsvis 300 og Kleivan (litt sør for Follo - 209 boliger). Gamle Hell Bil og brannstasjonen på Orkanger vil ha plass til ca 60 boenheter.

Tallene finnes i en boligfeltbase for hele Trondheimsregionen. Der er komplett oversikt for Orkdal på sidene 22-24.

Byggestopp
Det er høyst usikkert hvordan boligbygginga på Orkanger blir i 2013. Eierne av sentrale tomter som Gamle Hell bilk/brannstasjonen og Norpark har latt dem ligge i år etter år. Thamshavntunet nedenfor Orkanger stasjon feirer snart ti-årsjubileum etter omregulering fra friområde til bolig.

Blokker er godkjent av kommunen blant annet bak Orkdalsveien 45 (bygget med Orklapøbben - bildet under), på Fransklykkja (Hälleforsgata) og vis a vis Orkdal sparebank. Bare Rømme Anmfi er bygd ut de siste årene.

Fredriksbo2_1.jpg

Ved Joplassen har BoSystem ei terrasseblokk liggende ute på egen hjemmeside. Den har vært planlagt i mange år. Salvesen & Thams skal bygge ut et nytt boligfelt ved Joplassen, men venter på NVEs behandling av søknad om å flytte høyspenten til Elkem.

Fra Vigor-tida
Det er svært lenge siden det ble bygd nye boliger nederst i Hovsbakkan. Den storstilte utbygginga i Hovsbakkan startet rundt 1980. Byggeboomen falt sammen med "Vigor-tida" - en Klondyke-lignende periode med rask vekst ved den senere konkursrammede offshorebedriften Vigor.

Boligene kommer rett nedenfor autovernet på bildet, med utsikt mot Idrettsparken, Grønøra og Råbygda.

Bakkan.jpg


 

 

Publisert 30.12.2012


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse