Besøkstall

5 644 denne måneden

5 516 601 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Svømmeanlegg: De fleste politikerne snudde

2521_sv__m1_1.jpg

Med 20 mot 14 stemmer vedtok Orkdal kommunestyre onsdag å utrede svømmehall med bruk av spillvann fra Thamshavn. I formannskapet falt dette forslaget fra Småbylista.
OIF og Norges Svømmeforbund orienterte mandag politikerne om et nytt og billigere konsept for svømmeanlegg - kalt 2521.

Vedtaket i kommunestyret innebærer at rådmannen skal se på mulige løsninger for svømmeanlegg - og kostnader - innen 1.juli. Bruk av vann fra Thamshavn er spesielt nevnt i tekstforslaget fra Småbylista.

I formannskapet falt forslaget med fem mot seks stemmer. I kommunestyret snudde mange, slik at det ble et betydelig flertall for forslaget. Ap, Venstre, SV og Høyre støttet Småbylista.

Orkdalslista (7), Senterpartiet (4), FrP (2) og en fra KrF stemte mot.

Vedtaket betyr ikke automatisk at Orkdal får et tidsmessig anlegg i løpet av få år. Men saken står på dagsorden og nye løsninger blir undersøkt nærmere.

Et anlegg med 25 meters basseng og en del andre fasiliteter ved Orklahallen er tidligere kostnadsberegnet til ca 100 millioner kroner.

Nå er et modulbasert system på full fart inn på markedet. Grovt anslått kan et slikt anlegg koste ca 60 millioner kroner.

Varmvatnet fra Thamshavn gir i tillegg Orkdal unike muligheter.

Norges Svømmeforbund presenterte konseptet 2521 for politikerne sammen med OIF mandag.

Her kan du se en presentasjon.

Her kan du nyte eksempler på nye anlegg.

Under er et bilde fra presentasjonen:

2521_sv__m2_1.jpg


 

Publisert 20.12.2012


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Innsendte kommentarer:

Eva 29.12.2012 21:18
Viktig å merke seg hvilke partier og politikere som mener at svømmehall ikke er viktig..og merke seg hvem som ukritisk bygger ut 5 oppbakker.Ikke valg på noen år ,men det er viktig at vi alle følger med på hva som loves og hva som gjøres...

Viktigere 22.12.2012 14:50
Endelig skjønner flertallet av politikerne at et nytt svømmeanlegg m varme fra Elkem tilknyttet gammelosen er mye viktigere for folk i kommunen enn for noen få skihoppere.

Kåre Prestmo 20.12.2012 20:42
Gratulerer! Dette var en skikkelig gladnyhet. Håper fortsettelsen blir like posetiv.

Anne Kathrine Angvik 20.12.2012 18:10
Gratulerer til alle aktive svømmere, babysvømmere unge og gamle mosjonister og velværeentusiaster, syke, skadede og friske, handicappede, ja hele orkdals befolkning med positiv utvikling i saken!

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse