Besøkstall

16 105 denne måneden

6 455 222 i år

Annonse

Annonse

Annonse

ST-kvartalet: Gammelt hus blir tomannsbolig

ST_kvartalet1.jpg

Den nye eieren søker om å få gjøre om dette huset i ST-kvartalet til tomannsbolig. Eiendommen ble solgt for ca 1,4 mill. kroner tidigere i år. Da var nesten hele ST-kvartalet til salgs, men Orkdal kommune var ikke interessert.

ST-bygget med det nedlagte trykkeriet har vært til salgs i flere år. Orkdal Ap ønsker at kommunen skal vurdere kjøp av eiendommen for å få styring med videre sentrumsutvikling. Det politiske flertallet sier nei.

I sommer ble naboeiendommen på bildet (i Søster Signes vei) også lagt ut for salg. Det ble gjort et politisk innspill med tanke på kommunalt kjøp, men uten respons.

Ideen var å bruke huset feks som flyktningebolig inntil videre. Det er akutt mangel på slike boliger i Orkdal.

Nå søker den nye eieren, Moa Eiendom AS, om å få gjøre huset om til tomannsbolig med en leilighet i hver etasje. Søknaden forutsetter dispensasjon fra en del tekniske krav mht energi mv.

Orkdal kommune eier selv en liten flik av det såkalte ST-kvartalet. Den består av ugras. Korpset eier korpshuset.

De politiske flertallspartiene har så langt tatt en prinsipiell avgjørelse: Alle forslag om å utvikle det eksisterende sentrum blir avvist. Det omfatter både smått og stort - alt fra å:

* flytte turistinformasjonen til biblioteket, og dermed utvide bibliotekets åpningstid, til å...

* kjøpe ST-eiendommen med tanke på sambruk med skolene, kulturelle tilbud, utvikling med boliger osv.

Flertallspartiene vil i stedet satse på Rømme Øvre som levende sentrum.

Avisa Sør-Trøndelag vurderer å bygge leiligheter på toppen av ST-gården for selv å utvikle eiendommen som er forsøkt solgt i lang tid. Noen formell søknad foreligger imidlertid ikke.

 

Publisert 18.12.2012


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Innsendte kommentarer:

Johan 18.12.2012 20:35
Ikke noe nytt bare tragisk at kommunen blir ledet av politikere som misliker Orkedalsveien og Orkanger som sentrum. Kan ikke tolkes på annen måte. Nitriste greier.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse