Besøkstall

16 105 denne måneden

6 455 222 i år

Annonse

Annonse

Annonse

OTI vil rive 3000 kvm fabrikkbygning

OTI_Spplaten_2.jpg

OTI har fått tillatelse til å starte riving av betongfabrikken Conforms tidigere lokaler. Det tomme bygget rett bak kjøpesentret er hele 3050 kvm. OTI-eierne (Storebrand) har planer om å bygge ut ca 10 000 kvm - i likhet med Amfi.

OTI fikk den formelle rivetillatelsen av Orkdal kommune torsdag. Dette kan være første skritt mot utbygging. Men helt til det siste har OTI-eierne ligget i en disputt med Orkdal kommune om hvem som skal betale hva ved en utbygging.

Beløpene det hersker uenighet om er marginale sammenlignet med den totale investeringen, som tidigere er anslått til godt over 200 mill. kroner.

Plan-og forvaltningsavdelinga i Orkdal kommune varslet nylig at kommunen ikke godtar OTIs nye krav om at Orkdal kommune blant annet skal ta kostnader knyttet til arbeid med grunnerverv. Administrasjonen ville i stedet legge OTI-avtalen fram for politikerne igjen dersom OTI står på sitt.

Tidligere i år slapp OTI å bygge parkeringshus ved utbygging. Kommunen snudde etter at eierne varslet at hele utbygginga kunne bli stoppet på grunn av kostnadene ved et p-hus (20-25 mill).

Amfi
Samtidig har Amfi kommet til enighet med kommunen i løpet av ganske kort tid. Også Amfi skal bygge ut ca 10 000 kvm. Amfis plan er spikret, mens det har vært mer usikkerhet knyttet til om og når OTI vil bygge ut.

Men  nå er klarsignal gitt til å starte riving av den skjemmende fabrikkbygningen. Tillatelsen gjelder i tre år.

Begge kjøpesentrene blir nesten dobbelt så store hvis de bygger ut som varslet. Det pågår en intens kamp om de mest attraktive leietakerne. Hennes & Mauritz og Clas Ohlson har skrevet kontrakt med Amfi.

Tidligere vant Amfi kampen om Vinmonopolet - en annen magnet.

Idrettsparken
Amfi har ei trang tomt og må bygge p-hus for å få plass til utvidelsen. Amfi ligger i et trafikknutepunkt.

OTI har god plass, men ligger ikke ved de store trafikkårene. Derimot er OTI-sentret nabo til et område med stadig større aktivitet etter hvert som tilbudene i Idrettsparken bygges ut.

Varehus, idrett og opplevelser smelter etter hvert sammen uten at OTI trenger å investere i anlegg som trekker folk og gir goodwill.

Hans Kringstad

 

Publisert 17.12.2012


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse