Besøkstall

16 105 denne måneden

6 455 222 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Mange klager: Turistinformasjonen uten kart og brosjyrer

Herreg__rd1.jpg

Turister i Orkdal klager over mangel på kart og brosjyrer. Turistinformasjonen ved Bårdshaug Herregård har kopiert opp OIFs kart over Ulvåsmarka (!) som en nødløsning. Det går fram av årsrapporten fra turistinformasjonen som VG aldri fant i sommer - pga manglende informasjon (skilting).

Resepsjonen ved Bårdhaug Herregård fungerer som turistinformasjon for Orkdal kommune. Komunen betaler for tjenesten. Flere forslag om å flytte informasjonen, blant annet til bilbioteket, er avvist av det politiske flertallet. En viktig begrunnelse er at hotellet har åpent hele døgnet.

I rapporten for sommeren 2012 skriver turistinformasjonen at gjestene i Orkdal klager på:

  • For dårlig brosjyremateriell og kart over vår egen kommune.
  • Treg PC som ikke fungerer opp mot nettbank (PC ved hotellet).
  • Problemer med utskrift fra samme PC ved turistinformasjonen.

Rapporten er ganske oppsiktsvekkende. Turistinformasjonen har forgjeves forsøkt å få tak i lesbare kart over Orkdal i flere år. Turistene blir avspist med provisoriske løsninger som ikke hjelper dem å finne fram.

 Ordrett:
"De som oppsøker turistinformasjonen ønsker i stor grad informasjon om Orkanger og Orkdal og hva vi har å tilby, kart over området, «bykart» og turkart med oversikt over turstier. Dette materiellet er mangelfullt og vi har lite å tilby turistene når de ønsker slike oversikter. Vi har i flere år etterspurt dette materiellet, men har kun fått en brosjyre hvor attraksjonene er merket av på et dårlig kart som turistene ikke finner frem med.

Det er også i denne brosjyren oppgitt at Orkdal har et antall merkede turstier, og et kart med disse hadde vært fint å kunne tilby. I dag har vi kopiert opp turkartet over Ulvåsmarka som OIF har gitt ut, en dårlig kopi er for dårlig og vi burde heller ha ordentlige kart hvor turmål også er beskrevet på engelsk da vi ikke bare har norske turister."

Hva de spør etter
Turistene spør etter severdigheter, turstier, fiskemuligheter, båtutleie, serveringssteder og aktiviteter. Turistinformasjonen forøsker å skrive ut fra diverse nettsteder. Orkdal mangler i praksis informasjon.

Orkdal mangler også skilt som gjør at folk finner fram til selve informasjonen (serie i ST i sommer etter at VG ga Orkanger terningskast 1).

Flere var innom
Antall henvendelser i skranken på Bårdshaug i juni, juli og august økte fra drøyt 4 000 i fjor til drøyt 5 000 i år. Nordmenn sto for økningen.

Bare 20 ringte til turistinformasjonen i Orkdal i løpet av tre måneder. Du kan lese hele rapporten her.

Under et eksempel på hva Orkdal ikke markedsfører:

Gammelosen050612_3.jpg

 

Publisert 06.12.2012


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Innsendte kommentarer:

Kjell Rostad 06.12.2012 17:28
En tragedie for en så stor kommune som Orkdal at de ikke har en oppegående turistinformasjon som kan markedsføre den flotte kommunen vår med Vannspeilet med bademuligheter, Ulvåsmarka m turstiene og det flotte anlegget i Knyken. Nå må turistinformasjonen flyttes til sentrum, som er et naturlig stoppested for turister når de kommer hit.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse