Besøkstall

315 denne måneden

56 721 076 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Forhandlinger om Follo kontra Orklahallen

04012009060_1.jpgTirsdag starter forhandlingene mellom Sør-Trøndelag fylke og Orkdal kommune om penger til Follo. I ytterste fall ender saken med at Orklahallen bygges ned til fordel for en ny hall ved Orkdal vgs. Kommunen har kommet i en skvis: Betal - eller mist elever til Meldal og få rykte som dårlig vertskommune!

Flertallet i Orkdal kommunestyre ønsket ikke å sette av tomt for å utrede en ny videregående skole på Orkanger i forbindelse med arealplanen. Kommunen rives nå mellom fylkets krav om satsing på Follo, og Orkdals egne planer om utvikling i sentrum.

Nedbygging av Orklahallen er første utfordring. Mads Løkeland, tidligere sentral ved Follo/Meldal, har i tillegg gått ut med forslag om å bygge kulturhus på Follo. Det er i så fall døden for tanken om å skape et levende sentrum.

Idretten i Orkdal har så langt sluttet opp om Idrettsparken/Orklahallen. Men nå ser det ut til at alliansen sprekker. Idrettsrådet gikk nylig inn for å utrede hall på Follo.

Orkdal IL har egeninteresse av det bygges på Follo. Satsinga på Orkdalsbanken stadion gir behov for økte leieinntekter - eller reduserte leiekostnader. Et samarbeid med fylket på Follo kan være gunstig for Orkdal, men skadelig for Orklahallen/Idrettsparken.

Orkdal IL ønsker for øvrig å reforhandle avtalen med Orkla FK og OIF. Orkdal vil at også Orklas herre- og juniorlag skal spille en del kamper på Orkdalsbanken stadion, ikke bare kvinnelaget. Herre/junior har Idrettsparken som hjemmebane.

Spillet i kulissene rundt Follo kontra Orklahallen har pågått lenge. Det vises blant annet på et par vinklinger i ST. De er åpenbart presentert for avisa av aktører i idretten som ønsker Follo-hall uten å si det selv:

1. Avisa har tatt opp muligheten for at bare haller bygd sammen med skoler vil få spillemidler i framtida. Det er et klart argument for Follo kontra ny bane tre i Orklahallen. Men dette er et forslag til nye regler som ikke en gang har vært ute på høring.

2. Orklahallen hevder at den kan miste muligheten til å få status som regionanlegg og dermed 40 000 i tilskudd dersom hallen bygges ned. Idrettskretsen "rykket ut" i ST og sa at begrepet regionanlegg ikke finnes. Uansett: Knyken får 40 000 fra fylket fordi anlegget har regional status. Og et forslag om satsing nettopp på såkalte regionanlegg er ute på høring.

04012009058_1.jpgPlanen for Follo innebærer at idrettsbygget og bygg B og D skal rives. Bygg B er den lave bygningen med flatt tak (nærmest på bildet). 

Bygg D er det gamle trehuset lengst nord på området (bildet under). Selv med en investering på 80 millioner kroner vil skolen på Follo være den trangeste i fylket. Fylkesrådmannen skriver selv at skolen ikke fullt ut vil tilfredsstille krav til moderne undervisning og funksjonalitet. Andre steder bygger man skole, hall og kulturhus sammen - for eksempel på Støren.

 04012009063_1.jpg

 

 

 

 

Publisert 04.01.2009


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse