Besøkstall

57 935 denne måneden

16 197 074 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Basseng uten klor: OIFs julestevne måtte avlyses

Sv__m3_1.JPG

Ikke ett svømmetak ble tatt på OIF-svømmernes julestevne på Orkanger søndag. 25 svømmere sammen med familie og andre inviterte dro hjem med uforrettet sak: Det fantes nesten ikke klor i vatnet.
Problemene bare fortsetter for ei stor svømmeavdeling uten tidsmessig tilbud.
Mandag: Orkdal kommune varsler at alt ordnes - se nederst.

Søndag skulle OIFs svømmere feire seg selv med et sjeldent arrangement på hjemmebane (ordinære stevner går i 25- eller 50-meters basseng). Bildet over viser hvor langt de kom.

En rutineemessig måling av vatnet avslørte altfor lite klor til at bassenget kunne brukes. Det skyldes en teknisk feil i den automatiske kloringa.

- Det begynner å bli nok. Vi mister svømmere, trening og kurstilbud som skal gi inntekter, sier leder Tor Erik Sørensen i OIFs svømmeavdling.

sv__m2_1.JPG

De skulle svømme på hjemmebane søndag.

Bassenget på Orkanger er bare 12,5 meter og anlegget har i tillegg vært i dårlig teknisk forfatning  i mange år. Tidligere var det også trøbbel med kloring. I sommer og høst tok Orkdal kommune et løft med å pusse opp nedslitte dusj- og garderobeanlegg. Bassenget åpnet nylig etter å ha vært stengt i flere måneder på grunn av arbeidet.

Så gikk også julestevnet i vasken.

- En feil kan skje, men vi opplever stadig problemer. For et par uker siden måtte vi avlyse treninger fordi toalettene var stengt. Folk er lei. Vi føler at vi ikke kan planlegge noe som helst, sier Sv__m4_1.JPGSørensen.

Toalettene i garderobene er tette. Midlertidige toaletter tilbys i stedet i gangen (bildet t.h.). Der mangler vaskeservanter.

OIF har ei usedvanlig aktiv svømmeavdeling med god rekruttering trass i vanskelige forhold. Svømmerne har treningssamlinger på steder som Frøya og Hommelvik for å trene i 25-meters basseng. De reiser langt for å delta på stevner.

Samtidig har Orkdal unike muligheter takket være varmvatnet Elkem Thamshavn sender på sjøen i kolossale mengder. Orkdal formannskap møtte imidlertid Elkem-sjef Alf Tore Haug med liten interesse da han presenterte hvordan varmvatnet kan brukes til badeanlegg i fjor høst.

Holdningen er at et tidsmessig svømmeanlegg ligger veldig langt fram i tid fordi det vil koste ca. 100 millioner kroner (det dobbelte av hoppbakkene i Knyken).

Spørsmålet om å lete etter kreative løsninger kommer imidlertid opp i kommunestyret senere denne måneden. Småbylista fremmer et forslag om at rådmannen skal utrede mulige løsninger med spillvann innen 1.juli.

I formannskapet falt forslaget med 5 mot 6 stemmer. Ap og Høyre støttet Småbylista. Orkdalslista, Sp, Venstre og KrF stemte imot. 19.desember kommer saken opp igjen i kommunestyret.

Mandag:
Orkdal kommune varsler på e-post at kloringsautomaten er ordnet. Automaten er ny. Leverandøren er varslet for sikkerhets skyld.
Toalettene: Toaletter i garderobene vil trolig være på plass i løpet av jula. Servant på midlertidig toalett skal være på plass før jul.

Sv__m1_1.JPG

Forvirring og oppgitthet da resultatet av klorprøvene forelå (Alle foto: OIFs svømmeavdeling).

 

Publisert 02.12.2012


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Innsendte kommentarer:

Kari 04.12.2012 19:37
Synes meget synd på svømmerne og forholdene de er under. Nedprioritert i alle sammenhenger.

Arne 04.12.2012 17:02
Jeg har stor interesse for den lokale fotballen og alt det positive det bringer med seg. Den rette veien videre innenfor idretten i Orkdal kan ikke bli annet enn et felles samarbeidsprosjekt opp mot et nytt svømmesenter. Det er det skrikende behov for.

tonje 04.12.2012 16:57
Når dem har pussa opp garderoban så konna dem ha pussa opp te bassenget å, istede for å bare stopp der.dem konna ha reve det ned å orna en 25 meters basseng istede.For vi svømmeran e lei av at bassenget må steng på grunn av probleman,det går utover vi som trene å treneran, og vi får ikke tren oss opp så veldig my foreksempel:LÅMØ og Trøndersvøm neste år.Det e mang som har kvalifisert sæ te det stevnet!

Feil fokus 04.12.2012 13:27
Ikke akkurat toppnivå på fotballstandarden i Orkdal. Hva med litt selvransakelse. Kunstgresshall. Kan ikke være seriøst ment. Ganske mange prosjektet som står foran i køen og som er meget viktigere.

Orkdaling 04.12.2012 10:19
Har ikke sett eller hørt noe om at fotballklubbene i distriktet skal bygge innendørs fotballbane. Hvis det er tilfelle er det tid for at fotballfolket stikker fingeren i jorda og stiller følgende spørsmål til seg selv. Hvor høyt i divisjonene er seniornivået i bygda ? Er det godt nok til å forsvare en innendørshall? Hva er målet med lokalfotballen? Er det realistisk med toppfotball så nære storbyen? Det må være ganske bra med snart 3 kunstgressbaner og flere store innendørshaller. Nå har fotball og knyken og ski fått nok i massevis av år. Savner at Orkdal idrettsråd kommer på banen og går i bresjen for fremtidens folkehelsebad.

Folkehelse og svømmefan 03.12.2012 22:50
Nå må hele Orkdal inklusive idrettsrådet, kommunen, Orkla fk og Oil hjelpe til med et felles svømmeanlegg ved gammelosen til det beste for absolutt alle i hele midt Norge. Fotballklubbene får vente med en urealistisk innendørshall a la Malvik. Man spiller tross alt ikke Champions league i Orkdal.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse