Besøkstall

57 935 denne måneden

16 197 074 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Nytt spisested i sentrum: Norsk, russisk og indisk

DSC_0028_1.JPG

Cafe Aleksandra har åpnet dørene i handlegata. Svetlana Maiorova satser i Hjørnet-gården, der konditoriet måtte gi opp. Svetlana byr på norsk, russisk og indisk/pakistansk mat.

Restauranten åpnet onsdag, og utvider menyen gradvis. Det blir flere lunsjretter og middagsretter etter hvert.

- Barna mine fikk meg til å satse på et serveringssted i sentrum. Jeg har stor familie og har laget mye mat. Dette skal gå bra, sier Svetlana Maiorova.

Svetlana er russisk, kommer fra Estland, men har bodd i Orkdal i over 20 år. De siste to årene har hun arbeidet som assistent ved Orkanger barneskole.

Lokalene vegg i vegg med Hjørnet Tapas er gjort om, og det har kommet nye møbler. Svetlana Maiorova byr på kaffe, kaker og varmretter. Russisk suppe med rødbeter, og kylling og biff med indisk/pakistansk smak står blant annet på menyen.

Nå tar innehaveren eksamen for å få skjenkebevilling også.

Men hvorfor heter kafeen Aleksandra?

- Den er oppkalt etter bestemora mi i Estland. Hun er ei tøff dame på 93 år som klarer seg selv. Det passer godt å hedre henne, sier Svetlana Maiorova.

Selv er hun deltaker i musikkspillet "Jula for døra på Nerøra", som går av stabelen på Nedre Rømme klokka 15 og 18 lørdag og søndag. Det har gjort åpningsuka ekstra travel.

- Forestillinga blir veldig bra. Jeg håper folk kommer både dit og på restauranten, sier den nye kafeeieren. I handlegata har Orkanger nå serveringssteder med innehavere med røtter i Tyrkia, Kina, Spania og Estland - og butikkeiere fra Kongo.

DSC_0030_1.JPG

 

Publisert 30.11.2012


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Innsendte kommentarer:

Karina 02.12.2012 14:08
Jeg besøkte stedet og spiste en kjempegod tandoori kylling med nydelig nybakt naam brød i tillegg! Anbefales...

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse