
Rådmannen vil rive Gammelhallen så snart ny bane 3 står ferdig neste år. Store taklekkasjer og dyre brannkrav gjør videre utleie uforsvarlig, ifølge rådmannens notat til handlingsplan for 2013. Rådmannen foreslår å sette opp halleia med 3,3 prosent. Orklahallen mister for øvrig inntekter til den nye hallen på Follo.
Flere har foreslått improvisert og gratis/billig bruk av Gammelhallen etter at Orklahallen er bygd ut; alt fra skøytebane med plastdekke til fotball. Det blir det neppe noe av på grunn av hallens elendige forfatning. I planene for 2013 skriver rådmannen at flere store taklekkasjer og krav om brannsikring gjør at hallen bør rives så snart som mulig når ny bane 3 er ferdig i 2013. 1,5 mill for å rive: Rådmannen foreslår å sette av 500 000 kroner ekstra for å sanere hallen. Rivingskostnadene er anslått til 1,5 millioner. En million er satt av før. Driften av Orklahallen er et annet spørsmål: Timeleia var 200 kroner i 1993. Den er 230 kroner nå, men ville ha vært 300 kroner om leia hadde fulgt vanlig prisstigning siden 1993. Rådmannen forreslår en relativt beskjeden økning i halleie på 3,3 prosent (ca 7 kroner timen). Med dagens drift trenger Orklahallen drøyt 1,1 mill. kroner i leieinntekter for å gå i balanse. Frivillige betaler mesteparten av leia, og OIF er den største av alle leietakere. Nå har Orklahallen mistet leieinntekter til fylkeskommunens hall på Follo, som Orkdal kommune subsidierte med 3,5 millioner kroner. På Follo får Orkdal kommune ytterligere kostnader: Kommunen betalte 10 millioner kroner for det gamle gymbygget (pluss tomt - uklarhet om størrelse), som fylket ville sanere. Her skal blant annet Orkdalstorget og Voksenopplæringa (flyktninger) inn. Nå har kommunen pålagt seg selv å bygge gang- og sykkelveg fram til gymbygget. Utgifter til inventar og en del annet må også dekkes inn. Rådmannen foreslår å ta 1,2 millioner kroner fra Flyktningefondet. Idrettsanlegg ellers: Rådmannen skriver at Orkdal kommune i løpet av få år har gått fra å være en kommune med lite bygging av idrettsanlegg til å bli en av de mest aktive. Kommunen bruker likevel mindre penger per innbygger på kultur/idrett enn snittet i Trøndelag. Knyken er det klart største private anlegget, mens kommunen selv bygger ut Orklahallen. Rådmannen påpeker at flere prosjekter er planlagt, og at utbyggerne vil be om bidrag fra Orkdal kommune: Eksempler: OIL: Fase 2 og 3 i Knyken (fase 1 koster ca. 80 mill - Orkdal kommune gikk inn med drøyt 20 mill i tilskudd/kausjon). OIL: Utvide veg Knyken, kostnad 1,25 mill. OIF: Kunstgress med varme Idrettsparken - søknad om 1 mill i støtte fra kommunen i tråd med bidrag til de to andre kunstgressbanene. OIF: Asfalt Idrettsparken, 263 000. OIF: Mangler også dusj- og garderobebygg. Orkla FK: Rehabilitering av kunstgressbane, budsjetterer med 500 000 fra Orkdal kommune. Annet som muligens må vente: * Rådmannen finner ikke penger til rehabilitering av bauta over krigens falne ved Orkanger kirke (180 000). * Lyspunkt ved gangfelt i Havneveien er heller ikke prioritert i år (70 000). * Belysning langs hele Havneveien er også vurdert (400 000). * Buldre-/klatrevegger ved alle skolene unntatt Grøtte, som har (250 000). * Politikerforslag om å sette av 750 000 til jubileumsmarkeringer i 2013 og 2014 - rådmannen foreslår ikke å prioritere.
Orkanger barneskole: Kan få nytt låssystem i 2013 (400 000). Dette er den skolen i kommunen som er mest brukt på kveldstid. Rehabilitering av skolen fortsetter i 2013. 
Publisert 16.11.2012 |