Besøkstall

57 935 denne måneden

16 197 074 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Gratis på Orkanger: Hvem er Gud, hva er religion?

dyrendal_1.jpgOrkdal kommune gir nå kinosalen innhold som et levende kulturhus. Publikumsvennlig foajé ble det også uka som gikk.

Og tirsdag slår Humanetisk Forbund til med gratis foredrag av forskere kjent fra NRKs "Normal galskap" med Are Sende Osen: Hva er egentlig religion?

Tirsdag klokka 19 er det fritt fram for dem som vil høre forskerne Asbjørn Dyrendal (religionshistoriker - bildet over) og Leif Edward Ottesen Kennair (psykolog) fra NTNU i kulturhuset.

Begge er eksperter fra "Normal galskap"-program om påståtte  fenomener som kontakt med døde. Nå får borgerlige konfirmanter høre dem - og du hvis du er interessert.

Dyrendal har blant annet forsket på satanisme og nye religioner.

Temaet tirsdag kveld er religion og religionskritikk:

"Alle kjente historiske samfunn har hatt noe vi kaller "religion". Hvorfor har de det, og hva er det som gjør at vi mennesker lar oss tiltrekke av religion? Og når så mange finner det bra og nyttig – hvorfor skal vi da kritisere det?

Leif Kennair og Asbjørn Dyrendal tar for seg noen grunner til at vi har religioner, hva det sier om oss mennesker, og noen grunntrekk i religionskritikk."

Nok om guder og tro foreløpig, over til annen åndelig påfyll:

Her kan du lese om det kommunale programmet i kulturhuset, og kjøpe billetter. Onsdag er det klart for forestillingen "Pippi feirer jul", og torsdag kommer "Reisen til julestjernen" på kino. Så går det slag i slag.

 

 

Publisert 11.11.2012


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse