Besøkstall

16 105 denne måneden

6 455 222 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Tangen Gudmundsen vil bygge blokker på Orkanger

DSC_0026_1.JPG

Investoren Martin Tangen Gudmundsen varslet denne uka Orkdal kommune om at han nå ønsker å bygge på eiendommene sine. Hvis det stemmer, kan det omsider bli boliger ved gamle Hell Bil (tidligere kalt Blåsmo, bildet) og ved den nedlagte brannstasjonen.

Det går fram av et brev fra Tangen Gudmundsens samarbeidspartner Lino Entreprenør i Østfold.

Erik Jonson i Lino skriver at man ønsker å planlegge og prosjektere for å utvikle eiendommene. Lino etterspør reguleringsbestemmelser, parkeringskrav, arkitektoniske krav mv.

Selskapet skisserer følgende plan:

Trondheimsveien 13 (tidligere Hell bil): Boligblokk i tre eller fire etasjer.

Njardargate 16 (den gamle brannstasjonen - bildet under): Boligblokk i tre eller fire etasjer.

brannst1.jpg

Ei tomt i Hovsbakkan, Misjonshuset på Fannrem (forfall som ved brannstasjonen på Orkanger) og ei tomt på Gjølme: Enebolig, tomannsbolig og rekkehus.

Martin Tangen Gudmundsen ble rik på salget av Fisklim og Forstoff til Kjøttsamvirket, som kjøpte for å legge ned den omstridte virksomheten. Han investerte i flere sentrale eiendommer i Orkdal, men flyttet fra kommunen.

Det siste prosjektet selskapet hans gjorde ferdig var tomannsboligen i Hovshagen, som nylig ble godkjent. Byggegropa sto urørt i flere år. Lino Entreprenør er selskapet som fikk dette i havn, og som varsler at andre eiendommer skal utvikles.

Boligbygginga i Orkdal har nesten stoppet opp. Det finnes arealer, men eiere med solid økonomi har kunnet sitte på tomtene uten å bygge mens boligprisene stiger.

Tidligere Hell Bil og brannstasjonen - eid av Tangen Gudmundsen - har alene et potensial på 60 boenheter, ifølge kommunens anslag.

Norpark-tomta har ligget brakk i mange år. Også ved Søster Signes vei (bak bygget med Orklapøbben) er det planlagt boligblokker rett i sentrum.

 

Publisert 09.11.2012


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Innsendte kommentarer:

Ingen ting 11.11.2012 15:04
Skjer ingenting likevel. Det ligger jo på Orkanger.

Knut 10.11.2012 02:12
Kommunen må få ut rævva. Gjør nå aktivt for en gangs skyld.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse