Besøkstall

57 935 denne måneden

16 197 074 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Politikerne vedtok å sende sentrumsbutikk til Grønøra

Orkdalsvn_1.JPG

Flertallspartiene i kommunestyret sa onsdag ja til at Kjøkken Huset AS får flytte fra handlegata til Grønøra industriområde. Sissel Berg og Stig Morten Leknes, som eier lokalet i Orkdalsveien, reagerer kraftig: I et brev til kommunen varsler de en mulig søknad om å omregulere butikklokalet til boliger.

Eierne frykter at de får vansker med å leie ut lokalet. Dette står i sterk kontrast til søknaden fra Kjøkken Huset AS.

Der heter det at ifølge uteier (Leknes) "er det flere som er aktuelle for og overta etter oss."

Utleierne Sissel Berg og Stig Morten Leknes skriver tvert imot:

"Blir det problematisk for oss å finne nye leietakere til næringslokalet, kommer vi til å søke om bruksendring. Leiligheter i sentrum er ettertraktet og vi regner med at reguleringsplanen blir tilsidedatt også i vår søknad."

Eierne av lokalet i handlegata advarer sterkt mot å flytte Kjøkken Huset til Grønøra. De viser til varesalg mot privatmarkedet ikke tillates på Grønøra industriområde.

Hele brevet kan du lese her.

Brevet gjorde ikke inntrykk på Orkdalslista, Senterpartiet, Høyre, Venstre, KrF og frP. De stemte igjen for å uthule prinsippet om å samle varehandel innenfor den røde streken.

Orkdal 2040 kostet 8 millioner kroner og flere årsverk. Planen skulle markere et tidsskille. Men spredningspolitikken fortsetter.

Ap, Småbylista og SV ble stående alene på prinsippet om å styrke det etablerte sentrum. Orkdal Ap (Marit Mjøen) har lagt ut en kommentar til saken på Arbeiderpartiets hjemmeside. Kommentaren Orkanger sentrum tapte igjen tar blant opp risikoen for spredningssmitte:

"Ved å gi nok en dispensasjon for det aktuelle bygget (Grønøra 1), får vi to aktører innen handel på industriområdet. Jeg har skjønt det slik at Kjøkken Huset som ønsker å flytte inn, synes det er gunstig å komme sammen med vvs-butikken Comfort, som også har fått dispensasjon. En dispensasjon som i ettertid av mange, bl.a. ordføreren, er karakterisert som ikke helt heldig. Enda er ikke dette bygget fullt. Kanskje vil neste dispensasjonssøknad gjelde en interiørbutikk som har behov for stort areal. Skal det gis dispensasjon igjen? Da har vi snart åpnet for et lite varehus på industriområdet. Er dette ønskelig? Er dette et vedtak i tråd med sentrumsutvikling?"

Les hele kommentaren her.

Grønøra 1 (under) har fortsatt store ledige arealer og kan tilby leie til lavere priser enn en del huseiere i sentrum. Dermed fører dispensasjonspolitikken til at sentrum får et handikap, ikke et fortrinn, slik Orkdal 2040 skulle sørge for.

PS: Eierne av sentrumsbygget som nå mister Kjøkken Huset AS til industriområdet har fått Orkdal kommunes byggeskikkpris som honnør for investeringene i eiendommen.

PS 2: Det skal finnes alternative lokaler innenfor den røde streken, slik det gjorde da politikerne lot baderomsbutikken Comfort etablere seg i samme bygg på industriområdet.

Gr__n__r2.jpg


 

Publisert 31.10.2012


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse