Besøkstall

16 105 denne måneden

6 455 222 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Nye rekorder av OIF-svømmerne i Kristiansund

Sv__m2_1.jpg

OIF sendte disse 13 svømmerne - fire juniorer og ni rekrutter - til det store stevnet Noroddtoppen i Kristiansund i helga. Det ble en rekke nye personlige rekorder. OIF har trolig landets beste svømmere i forhold til treningsmulighetene (Foto: Elin Prestmo).

OIF svømming forteller at stevnet i Atlanterhavsbadet har vært en eneste lang opptur for hele gruppen. Kristine Berg, født i 1999, kvalifiserte seg til superfinalen i 50 meter fri etter bare ett år som aktiv svømmer.

Sv__m5_1.jpg

Kristine Sten tar noen dansetrinn før start (Foto: Øyvind Sten).

Sv__m4_1.jpg

Stilstudie av OIFs Einar Skoglund i friteknikk (Foto: Øyvind Sten).

Sv__m1_1.jpg

OIF-rekruttene på stevnet: Malin Wuttudal, Kristine Sten, Simen Løvås, Mie Meistad, Berit Berg, Monja Wuttudal, Mats Meistad, Trine Prestmo og Henrik Mehlum. Trenere er Anne Kathrine Angvik og Øyvind Sten (Foto: Elin Prestmo).

Her er en kort rapport fra OIF svøm:

Fire juniorer og ni rekrutter tok turen for å delta på stevnet i Atlanterhavsbadet og Noroddtoppen 2012. Det har vært en eneste opptur. Juniorene satt personlige rekorder i alle distansene første stevnedag. OIFs rekrutter har også utmerket seg blant rekruttene som deltok på stevnet. Dette er et stort stevne med deltakere helt fra Rogaland i sør til Rørvik i nord.

Etterveksten på Orkanger er stor til tross for de dårlige treningsforholdene i et lite utslitt 12,5 m basseng. Det største ønsket blant svømmerne i dalen er et nytt 25 m basseng hvor treningsforholdene er bedre og det er mulig å arrangere slike stevner som de deltar på andre steder - som i Atlanterhavsbadet i Kristiansund.

Det er faktisk et aldri så lite under at alle juniorene setter personlige rekorder titt og ofte selv om de trener bare to ganger i uka i et lite, uegnet basseng. Dette vitner om stor treningsiver og stor innsats av svømmerne.

Kristine Berg født i 1999 kvalifiserte seg faktisk til superfinalen i 50m fri og ble nr fem bare to hundredeler fra 4.plass - en fantaskisk prestasjon etter bare ett år som aktiv svømmer.

 

Publisert 28.10.2012


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Innsendte kommentarer:

Nina 30.10.2012 15:14
Når dåkk først ska puss opp den svømmehalln vi har på orkanger har dåkk istan konja bøgd en ny en for dæm pengan. Ingen av dæm bassengan er e trettelagt for svømmera. Å no når vi har svømt på grøtte dæm siste måndan så e dt mang som har slutta pga. at kommun ikke bry sæ om svømming. Kun om fotball å håndball. Svømming e en vældig bra sport for all aldersgruppan fra 0-100. Å dt at vi som e aktive svømmera må svøm på grøtte som ikke e et basseng for aktive svømmera e jævli dåli. Vi har skalla hælan å hendern i kanten pga at kanten på to av sian e for låg å at dt ikke e nå tegn som vise kor nærme kanten vi e. Som dt e når vi e på stevna. Så ett alternativ som va tidligar i høst va at vi mått færra t byn en gang i uka for å svøm dær. Når vi nettopp hadd bynt etter sommerferien gikk dt heller ikke an å svøm butterfly for da har vi slått t dæm som har vært ved sia av oss å dt bli alt for mang bølga. pluss at vi gikk 2 månda uten banedelera så vi svømt omtrent oppå kvaranjer. Så æ syns dt e jævli dåli av kommun at dæm ikke bry sæ om svømming!! all svømmeran å trenerna e dritt lei!! Så no har orkdal kommune virkelig jort dt bra!

Egne agendaer 30.10.2012 10:10
Nytt svømmebasseng skal bekostes av kommunen. Da får svømmerne riktige treningsforhold og folkehelsen blir ivaretatt. Dette er faktisk en selvfølge i de fleste andre kommuner. Men i Orkdal har dette blitt vanskeliggjort av politikere og idrettsledere med egne agendaer.

Kjell Wormdal 30.10.2012 09:17
Godt svømt. Er vel Kristine Steen som tar noen dansetrinn.

Medlem Oif 29.10.2012 23:21
En ting er svømmeutøverne i Oif. Et svømmeanlegg som planlagt i gammelosen vil bli et tilbud til samtlige levende mennesker i hele regionen. Da snakker man om et tilbud til 15 000 mennesker fra 0-100 år.

Folkehelse 29.10.2012 21:40
Nytt svømmeanlegg må bekostes av kommunen ikke Oif. Det er nok at kommunen bruker halvparten av millionene de har brukt i knyken.

Knut Ivar 29.10.2012 13:23
De som "styrer" Orkdal Kommune med Ordfører i spissen bør skamme seg over hva de har å tilby disse flotte barna som holder på med svømming.Det er bemerkelsesverdig hvilke resultater de oppnår.Både trenere og utøvere må ha gode holdninger/kunnskap for å oppnå det de gjør.Stå på!!

Anne W Wold 28.10.2012 21:54
Dette er artig å lese :-) Minner meg om tiden jeg hadde i svømmehallen .

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse