Besøkstall

16 105 denne måneden

6 455 222 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Kjøkkenbutikk får flytte til Grønøra industriområde

Orkdalsvn_1.JPG

Kjøkken Huset AS i Orkdalsveien får flytte inn i Grønøra 1-bygget på industriområdet. Dermed sendes enda en forretning utenfor den røde streken. Det bestemte Orkdalslista, Senterpartiet, Høyre og Venstre onsdag - mot stemmene til Ap.

Saken ble behandlet i hovedutvalg forvaltning. Arbeiderpartiets fire representanter fremmet riktignok en såkalt mindretallsanke. Det betyr at kommunestyret skal avgjøre spørsmålet endelig. Men dette er bare en formalitet, siden det politiske flertallet har bestemt seg.

Disse mener det er greit med kjøkkenutsalg på industriområdet: Rasmus Skålholt (Sp - utvalgsleder), Sverre Magne Fagerholt, Eva Solstad, Bjørn Steinar Kirkholt (Orkdalslista), Marie Richter (Høyre), Vibeke Ulvin (Venstre).

Per Kirkaune fra Orkdalslista var inhabil. Kirkaune er for øvrig ansatt i Salvesen & Thams, som eier ledige lokaler innenfor den røde streken.

Ap begrunner mindretallsanken med at saken har prinsipiell betydning.

Klarere styring av varehandel mot sentrum var ett av formålene med Orkdal 2040, som ble vedtatt i 2010. Siden er prinsippet uthulet.

Eierne av Grønøra 1-bygget har gjort gjentatte forsøk på å fylle ledige lokaler på industriområdet med handel som ifølge vedtatte planer ikke skal være på Grønøra. Det politiske flertallet har sagt ja til blant annet baderom og bruktbil, men nei til undervisning og treningssenter.

Bygget var tidligere butikklokale for Rema 1000 på Tiller. Investorer flyttet det til industriområdet på Orkanger.

Ifølge søknaden om å få slippe inn Kjøkken Huset AS er flere innen detaljhandelen interessert i å ta over lokalene butikken leier i handlegata.

Snart er Kjøkken Huset på plass her - sammen med blant andre Comfort-butikken:

Gr__n__r1.jpg

 

Publisert 17.10.2012


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse